Los Angeles

Swipe

Beverly hills

De goed verzorgde regio Beverly Hills met haar enorme villa’s is vooral bekend omdat bijna elke beroemde acteur uit Amerika hier een huis bezit. Het straalt een sfeer van luxe en geld uit. Daarnaast zijn de straten van Beverly Hills vaak te zien in films en series. Er worden dagelijks verschillende rondleidingen gegeven, waarbij bezoekers hopen een glimp op te vangen van een bekende persoonlijkheid. De huizen zijn over het algemeen echter goed beveiligd en afgeschermd. Het beste uitzicht heeft u dan ook van uit een helikopter of luchtballon.

Rodeo Drive

In de wereldberoemde straat Rodeo Drive vindt u de meest luxueuze en dure boetieks op het gebied van kleding, zoals Gucci, Versace en Armani. Maar u kunt er ook terecht voor andere dingen, zoals horloges, juwelen en haarmode. U kunt er uitgebreid shoppen, maar natuurlijk ook alleen maar een kijkje nemen in de vaak prachtig ingerichte etalages. De kans om een beroemde ster tegen het lijf te lopen in Rodeo Drive is heel aannemelijk en alleen al daarom is het de moeite waard.

Rodeo Drive heeft zelfs een eigen versie van de ‘Walk of Fame’ opgericht in 2003, namelijk The Rodeo Drive Walk of Style. Jaarlijks krijgen de meest gewaardeerde fashion-iconen een gedenkplaat, met een persoonlijke quote en handtekening, die wordt ingelegd in het trottoir.

Ook is er ieder jaar tijdens Vaderdag het evenement ‘Rodeo Drive Concours d’Elegance’, een exclusieve en gratis toegankelijke tentoonstelling van luxe auto’s.

The Getty Center / J. Paul Getty Museum

Het werkelijk schitterende J. Paul Getty Museum ligt midden in het Getty Center en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Het museum bevat indrukwekkende, moderne en historische, kunstcollecties van over de hele wereld en is één van de best bezochte attracties in de regio.

Paley Center for Media

In het Paley Center for Media kunt u een enorme collectie van duizenden TV shows en radioprogramma’s bekijken en beluisteren. U kiest zelf welke u wilt zien of horen en in de rest van het centrum komt u veel te weten over de achtergronden. Er worden ook talloze evenementen georganiseerd, waarbij vaak bekende sterren aanwezig zijn.

Cupcake ATM

In het hart van Beverly Hills vindt u de eerste cupcake automaat ter wereld, waar u deze zoete lekkernij uit de muur kunt trekken. Er zijn zelfs cakes voor honden te krijgen. De machine ligt aan de South Santa Monica Boulevard.

Magic Show

In het Beverly Wilshire Hotel wordt elke vrijdag- en zaterdagavond een spectaculaire, magische show gegeven. Meester illusionist Ivan Amodei neemt u mee op een reis vol wonderlijke en ongelofelijke gebeurtenissen. Voor dit geweldige avondje uit wordt u wel geacht in cocktail kleding te komen en kinderen jonger dan 12 mogen er helaas niet bij zijn. Dit is een show waar zowel lokale bewoners als toeristen zeer enthousiast over zijn.

Mulholland Drive

De Mullholland Drive is een 80 kilometer lange (auto)route die van Hollywood en Beverly Hills naar Malibu loopt. Naast schitterende vergezichten en de huizenrijen van bekende artiesten, reist u door de San Fernando vallei tot aan prachtige stranden.

Frederick R. Weisman Art Foundation

De Frederick R. Weisman Art Foundation is een museum met een uitgebreide collectie van kunst uit de 20ste eeuw. In 1982 kocht Frederick R. Weisman het bijzondere gebouw aan de North Carolwood Drive om zijn toen al uitgebreide verzameling ten toon te kunnen stellen voor een groter publiek.

Inmiddels kunt u er meer dan 400 kunstwerken bewonderen, waaronder werken van Cezanne, Picasso, Warhol en Miro. U dient wel vooraf te reserveren.

Good Shepherd Catholic Church

De katholieke kerk Good Sheppard is de oudste kerk van Beverly Hills. Een groot aantal katholieke beroemdheden zijn hier getrouwd of hebben er hun laatste eerbetoon gekregen.

Spadena House

Spadena House in Beverly Hills wordt ook wel ‘The Witch’s House’ (heksenhuis) genoemd. Het huis werd oorspronkelijk gebouwd in 1921 door Harry Oliver als studio voor stille films. Vooral het dak, dat lijkt op een heksenhoed en de aparte ramen met luiken, geven het huis een sprookjesachtige uitstraling. Om het plaatje compleet te maken, staat de tuin vol bizarre bomen en knoestige struiken. Er is zelfs een bord te zien, waarop ‘Witch’s Landing’ (heksen landingsplaats) geschreven staat.

In eerste instantie stond het huis in Culver City, maar het is later in zijn geheel verplaatst naar Beverly Hills. Tegenwoordig wordt het huis al jaren bewoond en kan het alleen nog maar aan de buitenkant worden bekeken, maar het is zeker de moeite waard er even langs te lopen.

Center For Motion Picture Study

In de Fairbanks Center for Motion Picture Study vindt u de Margaret Herrick Library, waar een uitgebreide collectie aan filmmateriaal wordt bewaard. Het gebouw zelf is een gerenoveerde waterzuiveringsinstallatie in Spaanse stijl.

Academy of Motion Picture Arts & Sciences

De Academy of Motion Picture Arts & Sciences biedt onder andere een theater met meer dan duizend stoelen, waar u de nieuwste films kunt bekijken. Daarnaast vinden er opnames plaats en de jaarlijkse uitreiking van de Academy Awards.

Museum Row

Vlakbij Rodeo Drive ligt de historische Museum Row, waar een aantal musea bij elkaar staan. U kunt een bezoek brengen aan het Los Angeles County Museum of Art (LACMA), The Peterson Automotive Museum, The George C. Page Museum of La Brea Discoveries en de La Brea Tar Pits.

Rondleidingen

In Beverly Hills worden heel veel rondleidingen met of zonder gids aangeboden. U kunt kiezen voor een rondwandeling in de regio en bijvoorbeeld (de huizen van) beroemdheden bekijken, met een bus verschillende bezienswaardigheden bezoeken of zelfs met een helikopter over het hele gebied vliegen.

Eten en drinken

Een aantal van de beste restaurants van Los Angeles vindt u in de regio Beverly Hills. Houdt er overigens wel rekening mee dat de prijzen van de menu’s passen bij de rest van de regio. Wanneer u graag wilt eten voor een echt lage prijs, is het af te raden om plaats te nemen in één van deze restaurants.

Voor heerlijke gerechten met bijpassende, lokale wijnen gaat u naar de traditionele Franse Bistro Thomas Keller’s Bouchon in North Canon Drive. Een ander zeer hoog gewaardeerd restaurant is The Bazaar in South La Cienega Boulevard. Chef José Andrés en Philippe Starck creëren voor u de meest oogstrelende maaltijden met een Spaanse twist.

Sinds een paar jaar zijn restaurants met een Japanse keuken erg in trek. Dat is in Beverly Hills niet anders. Een aantal daarvan verheugen zich momenteel op een erg grote populariteit bij de plaatselijke bewoners. Urasawa op Rodeo Drive heeft een erg goede reputatie en mensen die er hebben gegeten zeggen zonder uitzondering dat de smaak van de gerechten de (enorm hoge) prijs zeker overtreft. En dat wil wat zeggen met maaltijden van gemiddeld $500 per persoon. Bij Sugarfish By Sushi Nozawa in North Canon Drive zijn de prijzen aan de redelijke kant en de gerechten zijn vers en goed bereid. U kunt er niet reserveren en het is er behoorlijk klein, dus u moet enigszins geluk hebben om een plaatsje te bemachtigen. Ook restaurant Kiyokawa in South Robertson Boulevard, staat momenteel in de top 10 van meest bezochte locaties. Het eten, de prijs en de service zijn erg goed, maar het is er klein en wat kaal aangekleed. Bij Yojisan Sushi in North Beverly Drive serveert men een moderne mix van Japans met Italiaanse twist. Verrassend en smakelijk.

Er zijn natuurlijk ook restaurants met een geheel andere keuken. Bij DOMA in North Camden Drive, kunt u naast de traditionele Italiaanse pizza’s en pasta’s ook genieten van kleine hapjes aan de bar. Het Marokkaanse Tagine bij North Robertson Boulevard, krijgt een hele hoge waardering voor de smaak van de schotels, maar het is wat moeilijk te vinden.

Restaurants met Amerikaanse gerechten zijn onder andere Mastro’s Steakhouse, North Canon Drive, waar u grote porties krijgt in een romantische omgeving.

Naar Mariposa in Wilshire Boulevard, gaat men graag om te lunchen en ook in de Honor Bar, South Beverly Drive, worden lekkere broodjes en burgers geserveerd.

Wanneer u een traditioneel Amerikaans diner wilt is Fleming's Prime Steakhouse & Wine Bar in North Beverly Drive een leuke plek. De service is goed en de steaks zijn nog beter. U kunt hier ook terecht wanneer u alleen maar een drankje wilt gebruiken.

10 prachtige bestemmingen in Los Angeles