Los Angeles

Swipe

Hollywood

Hollywood staat voor velen synoniem als de film-stad van de Verenigde Staten. Tegenwoordig bevinden de meeste studio’s en de daarbij behorende activiteiten zich in een ander deel van Los Angeles, maar de oude grandeur van film en beroemde acteurs en actrices is nog altijd aanwezig. Door de sfeer van glitter en glamour die de wijk uitstraalt, wordt Hollywood ook wel Tinseltown (klatergoud-stad) genoemd.

Hollywood Boulevard

 

Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in Hollywood. Eén van de meest bekende highlights is de straat Hollywood Boulevard. Deze wordt veel bezocht door toeristen en u vindt er talloze winkels met souvenirs en figuren in Disneypakken. Daarnaast is Hollywood Boulevard het boegbeeld voor de geschiedenis van de filmindustrie in Los Angeles en dat ziet u terug in de vele, vaak historische, theaters.

Walk of Fame

In Hollywood Boulevard ligt onder andere de wereldberoemde Walk of Fame. Meer dan 2.000 bekende artiesten, zoals Michael Jackson, Frank Sinatra en zelfs Shrek, hebben hier sinds 1960 een hand- of voetafdruk gemaakt in stervormige tegels van cement.

Chinese Theatre

In het historische Chinese Theatre kunt u terecht voor een film première en daarnaast ziet u in het voorportaal afdrukken in cement van legendarische filmsterren, zoals Jack Nicholson en Marilyn Monroe.

Dolby Theatre

Het grootse Dolby Theatre bevat 3.400 stoelen en u kunt er naast een voorstelling ook genieten van een heerlijk diner. Ook worden hier jaarlijks de Academy Awards uitgereikt.

Egyptian Theatre / American Cinematheque

Grauman's Egyptian Theatre in Hollywood.Het Egyptian Theatre is oorspronkelijk gebouwd in 1922 en een aantal malen gerestaureerd en opnieuw heropend. De eerste Hollywood première werd hier vertoond en het is tegenwoordig één van de meest bekende filmtheaters van de wereld. U krijgt u een kijkje achter de schermen van hoe films gemaakt worden en kunt er terecht voor de nieuwste films, maar ook voor klassiekers uit het verleden. Het prachtige Egyptian Theatre maakt vandaag de dag deel uit van de American Cinematheque.

El Capitan Theatre

Het legendarische El Capitan Theatre is opgericht door The Walt Disney Company. U geniet hier van live shows, de nieuwste films van Disney en andere speciale evenementen.

Wanneer u een echte live late night talk show wilt bijwonen is het leuk om tickets te reserveren voor de show Jimmy Kimmel Live. In het El Capitan Theatre hoort u de laatste nieuwtjes over showbizz en zitten sterren aan tafel bij gastheer Jimmy Kimmel.

Golden Age Theater

In het Golden Age Theater wordt u een leuke mix van een voorstelling en diner voorgeschoteld. Spannende en goede optredens, geweldige muziek en vaak spelen er bekende artiesten mee.

Pantages Theatre

Het Pantages Theatre is een gebouw in Art Deco stijl, waar Broadway musicals, dansvoorstellingen en concerten worden gegeven.

Ripley's Believe It or Not

Ripley's Believe It or Not is een museum waar u allerlei rariteiten kunt bezichtigen die bijna niet te geloven zijn. U ziet hier meer dan honderd vreemde dieren en leest over bizarre gebeurtenissen en wonderlijke zaken. Veel wordt op een interactieve manier tentoon gesteld.

Wanneer u een kaartje koopt bij de website van Ripley’s Believe It or Not, krijgt u korting voor dit museum, het Hollywood Wax Museum en het Guinness Book of Records Museum.

Guinness Book of Records Museum

Bij het Guinness Book of Records Museum ziet u de meest fantastische uitdagingen, wonderlijke weddenschappen en curiositeiten in één museum. Zo ziet u hier wassenbeelden van de grootste en de kleinste mens, maar ziet u bijvoorbeeld ook video’s van de meeste mensen ooit in één auto, zeepbel of telefooncel.

Hollywood Wax Museum

In het Hollywood Wax Museum staan meer dan 220 wassen beelden van bekende mensen uit het verleden en heden.

Hollywood Museum

Bij Hollywood Museum kunt u kostuums en rekwistieten zien, die zijn gedragen en gebruikt in bekende films.

Hollywood Sign

Het Hollywood Sign in Los Angeles.

Het wereldberoemde Hollywood Sign bestaat uit 14 meter hoge letters, die het woord ‘Hollywood’ uitbeelden. Ze werden in 1923 op de berg Mount Lee geplaatst als advertentie voor vastgoedontwikkeling, maar zijn inmiddels het meest bekende symbool van de stad. U kunt vanaf Hollywood Boulevard de letters goed zien. Ook is het mogelijk per shuttle naar de letters te reizen en vanaf daar uit te kijken over het onderliggende gebied. Bij het Highland Center zijn er ook meerdere uitkijkplatforms, onder andere vanaf het terras van het California Pizza Kitchen restaurant.

Larry Edmunds Bookshop

In Larry Edmunds Bookshop vindt u allerlei boeken, posters en foto’s over en van Hollywood. Er zijn ook vaak bekende auteurs te vinden, die hun nieuwste boek persoonlijk voor u signeren.

Madame Tussauds Hollywood

Madame Tussauds Hollywood is het meest bekende wassenbeelden museum ter wereld. U ziet hier bijzonder goed gelijkende beelden van bekende mensen in was nagemaakt. U mag overal foto’s van nemen, dus vergeet vooral uw toestel niet.

Museum of Death

Enigszins luguber, maar daarom niet minder populair, is het Museum of Death. Er is hier een enorme collectie aan fascinerende zaken die met de dood te maken hebben.

Runyon Canyon Park

In het Runyon Canyon Park kunt u heerlijk wandelen. Vanaf het uitkijkpunt Inspiration Point hebt u een geweldig uitzicht over Hollywood, het Hollywood Sign en Downtown Los Angeles. Het is nu en dan behoorlijk steil en het kan er druk zijn, vooral in het weekend.

Universal Studios

De globe bij de ingang van de Universal Studios in Hollywood.Bij Universal Studios Hollywood wacht u een onvergetelijke ervaring. Dit enorme pretpark biedt enorm amusement met avontuurlijke ritjes, wervelende shows en 3D animatie filmtheaters. Ook neemt u een kijkje achter de schermen bij een echte filmset, kunt u er heerlijk eten en uitgebreid op jacht naar leuke souvenirs.

 

 

Hollywood Bowl

Het podium van de Hollywood Bowl met op de achtergrond het Hollywood-Sign.The Hollywood Bowl is één van de beste locaties van Los Angeles, waar u kunt genieten van muziek, dans en film. U kunt er ook terecht voor een romantisch diner. In het gelijknamige museum vindt u informatie over de historie van de Hollywood Bowl, posters, video’s en souvenirs.

 

Hollywood & Highland Center

Het grote winkelcentrum Hollywood & Highland Center.Hollywood & Highland Center is een enorm winkelcentrum waar u uitgebreid kunt shoppen, dineren en genieten van het uitgaansleven in trendy bars en clubs. Er is een bowlingbaan en bevinden zich enkele van de grootste theaters, het China Theatre en het Dolby Theatre in en nabij het gebouw.

Hollywood Forever Cemetery

Het Hollywood Forever Cemetery werd opgericht in 1899 en is de laatste rustplaats van vele bekende personen. Er komen bezoekers van over de hele wereld om de graven te bekijken en een laatste eer te bewijzen.

Hollywood Heritage Museum

In Hollywood Heritage Museum ziet u hoe het maken van films er in het oude Hollywood aan toe ging. U ziet er prachtige voorbeelden van de stille film, oude rekwisieten en historische documenten.

Tours met gidsen

U kunt Hollywood en Los Angeles op veel manieren bekijken, maar het meest komt u te weten tijdens één van de vele tours met een gids. U kunt kiezen uit talloze thema’s, zoals een strand-tour, een Celebrity Driveways tour of een Celebrity & Movie Stars Homes Tour. Bij deze laatste twee reist u per bus langs de huizen van bekende filmsterren en heeft grote kans één van hen te zien. U mag overal foto’s nemen, dus wie weet neemt u wel een heel bijzonder kiekje mee naar huis.

 

Hollywood's RockWalk at the Guitar

Bij het monument Hollywood's RockWalk at the Guitar liggen een aantal tegels met de handafdrukken van bekende rocksterren, zoals AC/DC, Aerosmith, B.B. King, Chuck Berry, Elvis Presley, Frank Zappa, Johnny Cash en KISS. Binnen in het Guitar Centre kunt u prachtige gitaren bekijken en zelfs kopen.

 

Universal CityWalk

De Universal CityWalk Hollywood is een promenade, waar u kunt genieten van vermaak en amusement, restaurants en winkels. U kunt er zelfs skydiven.

10 prachtige bestemmingen in Los Angeles