Los Angeles

Swipe

Geld en fooien

De Amerikaanse Dollar ($) is de munteenheid van de VS. De waarde kan dagelijks verschillen met de euro door koerswisselingen op de beurs.

Los Angeles heeft een hele cultuur opgebouwd op het gebied van fooi geven. Het verschilt per dienst wat de fooi zou moeten bedragen. Men gaat er in sommige gevallen vanuit dat u standaard een fooi geeft, maar natuurlijk is het aan uzelf om te bepalen of de service voldoende was.

Hieronder ziet u wat de gemiddelde prijzen voor fooien bedragen:
-, Full Service Restaurant: 15-20% (afgerond)
-, Buffet Restaurant: 10%
-, Bezorgservice: 5-10%
-, Afhaal restaurant: geen standaard fooi
-, Bar: 10–15%

Hotel services
-, Parkeerservice: $1 - $3, wanneer de auto wordt afgeleverd
-, Portier en piccolo: $1 - $2 voor het aanhouden van een taxi. Wanneer hij/zij uw tas(sen) draagt, betaalt u een fooi van $2 voor de eerste tas en per elke extra tas minimaal $1. Geef geen fooi voor het openhouden van deuren, dit is een dienst die bij het beroep hoort.
-, Schoonmakers van uw kamer: $3 - $5 per dag. Aangezien de personen die uw kamer schoonmaken dagelijks kunnen verschillen, laat u elke dag een bedrag achter op uw kussen.
-, Taxichauffeurs: meer dan 15% van de ritprijs is gebruikelijk. Wanneer zij uw tassen dragen en in en uit de auto zetten, is een extra fooi van $1 - $2 per tas gebruikelijk.

10 prachtige bestemmingen in Los Angeles