Mallorca

Swipe

Drinken

Veel Mallorcanen drinken wijn (wit, rood of rosé) tijdens de maaltijd. Redelijke wijnen op Mallorca zijn afkomstig uit de wijnkelders van Binissalem, Santa Maria, Andratx en Felanitx. De in Binissalem geproduceerde wijnen worden beschermd met de titel Denominación de Origen. In Santa Maria maakt men primeurwijnen. Als de wijn gebotteld is hangt men een dennentak boven de voordeur. Zolang de tak hangt kunt u in het betreffende bedrijf primeurwijnen kopen; als de tak is uitgedroogd, is de wijn oud. In Felanitx bottelt men vooral witte wijn. Zeer goede wijnen zijn afkomstig van het Spaanse vasteland, onder ander rioja, navarra en penedes.

Typisch Mallorcaanse dranken zijn de kruidenlikeurs uit Binissalem en Llubf, deze dranken worden reeds eeuwen lang op Mallorca gedronken. De hierba dulce is zoet; de herba seca is wat droger. Ze worden veelal voor het eten gedronken. Bekende soorten zijn anis, thymian en herba bona, de laatstgenoemde heeft een mintsmaak. Heerlijk is de Mallorcaanse palo, een bittere likeur met een hoog alcoholpercentage. Het stroperige drankje distilleert men uit gesmolten suiker en de vrucht van de johannesbroodboom. U kunt de palo mengen met sodawater. Op Mallorca kunt u vele soorten Spaans bier krijgen; voorts kunt u overal blikjes importbier krijgen, zoals Heineken, Bavaria, Amstel en Tuborg. Een populair drankje is sangría. Men bereidt het uit rode wijn, sterke drank en vruchten(sap). Het wordt geserveerd in een grote kan met ijs.

10 prachtige bestemmingen in Mallorca