Mallorca

Swipe

Alcúdia

Port de Alcúdia, de vroegere haven van Alcúdia, ligt op een afstand van 1,5 km ten zuiden van de stad Alcúdia. Het zijn echter niet meer de vissers- en handelsschepen die het aangezicht van de haven Port de Alcúdia bepalen. Hun plaats is voor het grootste deel ingenomen door pleziervaartuigen.

Dankzij de fijnkorrelige zandstranden rond de baai van Alcúdia zijn het vooral vakantiegangers die de haven met een bezoek vereren. Zij overnachten in een van de honderden hotels en appartementencomplexen die in Port de Alcúdia hun kamers voor de zonaanbidders/sters hebben geopend.

De hotels van Port de Alcúdia liggen in een lange rij langs het ruim 3,5 km lange zandstrand Platja d'AIcúdia. Honderden restaurants, bars, verhuurbedrijven, discotheken en nachtclubs houden hen gezelschap. Opvallend is hoe men de binnenmeren (lagunes) Estany Menor en Estany Esperanga in de badplaats Port de Alcúdia heeft weten te integreren. Een deel van de hotels staat dan ook op de smalle zandbank die het binnenmeer Estany Esperanga van de Middellandse Zee scheidt. De zandstranden langs de baai van Alcúdia lopen heel geleidelijk in zee, met als gevolg dat het ook geschikt is voor kinderen. Dat neemt niet weg dat er voor de kust, zoals bij elk eiland, gevaarlijke onderstromingen kunnen zijn!

10 prachtige bestemmingen in Mallorca