Mallorca

Swipe

Ca’n Pastilla

Ca’n Pastilla ligt ten oosten van de hoofdstad Palma aan het Playa de Palma, een langgerekt zandstrand dat is afgezoomd met een grotendeels autovrije boulevard. De badplaats Ca’n Pastilla behoort officieel tot de gemeente Llucmajor. Het fraaie fijnkorrelige strand van Ca’n Pastilla strekt zich uit over het gehele oostelijke deel van het Playa de Palma. Evenwijdig aan de 5 km lange boulevard ligt een lang lint van bebouwing vol met hotels, appartementencomplexen, bars, restaurants, discotheken, nachtclubs, verhuurbedrijven en andere ondernemingen die aan het toerisme willen verdienen. Achter de voorste huizenblokken (gerekend vanaf zee) loopt de doorgaande weg.
Het deel dat het dichtst bij Palma de Mallorca ligt (afstand 7 km) noemt men Ca'n Pastilla, terwijl het meest oostelijk gelegen deel bekend staat als El Arenal (S'Arenal).

Strand

Het strand van Ca’n Pastilla kent drie benamingen: het bijna 2 km lange Ca’n Pastilla strand; het 650 m lange Cala Estancia; en hek kleine en slechts 80 m lange Clot d'en Bernadet-strand. Op deze aantrekkelijke zandstranden worden ligstoelen en parasols verhuurd. De stranden lopen geleidelijk af in zee en zijn daardoor redelijk geschikt voor kinderen.

10 prachtige bestemmingen in Mallorca