Mallorca

Swipe

Ca’n Picafort

De badplaats Ca'n Picafort was ooit een klein vissersdorpje aan de noordoostkust van Mallorca; van de vissers zijn echter niet veel sporen te vinden.

Het zijn nu met name plezierjachten die het aangezicht in de haven van Ca'n Picafort bepalen. Het fijnkorrelige zandstrand bleek namelijk zeer in trek bij badgasten, met als gevolg dat de meeste vissers hun netten inwisselden voor een baan in het toerisme. Tegenwoordig zijn het dan ook hotels en appartementencomplexen die het aangezicht van het badplaatsje Ca'n Picafort bepalen. Iedere vrijdag is er markt in Ca'n Picafort. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden om u te vermaken in Ca'n Picafort. U kunt bijvoorbeeld aan boord stappen van een rondvaartboot met een glazen bodem of uw snelheid testen op de plaatselijke kartingbaan. In de avonduren openen tientallen restaurants, cafe's en discotheken hun deuren om het u zoveel als mogelijk is naar de zin te maken en natuurlijk om iets aan u te kunnen verdienen.

Son Real

Op 5 km ten zuidoosten van Ca'n Picafort ligt Son Real. Hier kunt u kennismaken met een interessante archeologische vindplaats uit de Tayalotische cultuur.

10 prachtige bestemmingen in Mallorca