Mallorca

Swipe

El Arenal

Ten oosten van de hoofdstad Palma ligt het Playa de Palma, een langgerekt zandstrand dat is afgezoomd met een grotendeels autovrije boulevard. Het fraaie fijnkorrelige strand strekt zich uit over het gehele oostelijke deel van de baai van Palma. Evenwijdig aan de 5 km lange boulevard langs het Playa de Palma ligt een lang lint van bebouwing vol met hotels, appartementencomplexen, bars, restaurants, discotheken, nachtclubs, verhuurbedrijven en andere ondernemingen die aan het toerisme willen verdienen. Achter de voorste huizenblokken (gerekend vanaf zee) loopt de doorgaande weg. Het deel dat het dichtst bij Palma de Mallorca ligt (afstand 7 km) noemt men Ca'n Pastilla, terwijl het meest oostelijk gelegen deel bekend staat als El Arenal (S'Arenal).

Door de drang om in El Arenal snel geld te verdienen heeft men te haastig allerlei voorzieningen uit de grond gestampt, zonder de tijd te nemen om de ruimte op een juiste wijze te ordenen. Een chaotische opbouw met enkele lelijke gebouwen was het gevolg. Men heeft in El Arenal echter gemerkt dat de huidige toerist meer eisen stelt aan de kwaliteit van zijn vakantie-omgeving; een betere regelgeving omtrent ruimtelijke ordening is het gevolg. Het is een goede plek voor niet al te dure accommodatie, maar een slechte plek voor liefhebbers van rust. Dat neemt niet weg dat het hier heel gezellig kan zijn. Vooral na het ondergaan van de zon nemen de lichtreclames de taak van de zon over en openen bars, discotheken en nachtclubs hun deuren voor de verleiding en vermaak zoekende toerist.

Midgetgolfen

Langs het deel van de boulevard van El Arenal dat men Carretera del Arenal (Balneario 4) noemt kunt u midgetgolfen (Hole in Fantasia Golf). De baan is herkenbaar aan afbeeldingen van prehistorische dieren.

Museo Arqueológico y Etnológico

Als u vanaf het Riu Palace landinwaarts wandelt via de Camino de las Maravillas naar de doorgaande Mar de Aral, dan ziet u rechts in een park het Museo Arqueológico y Etnológico liggen (sla rechtsaf de Mar de Aral in en sla vervolgens linksaf de P.B. Salvó in).

Eglisia La Porciúncula

Bij het museum staat de La Porciúncula-kerk van de orde der franciscanen. Het moderne gebedshuis is ontworpen door de architect Ferragut, heeft een ronde vorm en heeft veel glas in de wanden.

Aquacity

In het oostelijk deel van El Arenal, aan de buitenzijde van de badplaats, ligt het waterpretpark Aquacity (geopend: mei-okt zo.-vr. 9.30-17.30 uur; zie ook Watersporten). Het waterpretpark Aquacity is een van de grootste van de wereld en telt vele attracties, waaronder lange waterglijbanen (met illustere namen als Kamikazes, Black Hole, Toboganes Atomium, Rio Bravo, Bowling Water, Pista Blanda en Twin Twister), golfzwembaden, klimtoestellen boven het water, speciale kinderbaden, restaurants en bars. Speciale bussen verbinden het waterpretpark Aquacity met onder andere Plaza Espanya in Palma, Ca'n Pastilla, Playa de Palma, El Arenal, Peguera, Santa Ponga, Magaluf, Portals Nous, Illetas, Cala Mayor en Cala d'Or.

Kartingracebaan Go-Kart

In het westelijk deel van Ca'n Pastilla ligt aan de Cami de Ca'n Pastilla een kartingracebaan (Go-Kart; geopend: dgls. 10.00-24.00 uur).

10 prachtige bestemmingen in Mallorca