Mallorca

Swipe

Illetes en Portals Nous

Op 7 km ten zuidwesten van Palma de Mallorca liggen de badplaatsen Ca's Catala en Illetes.

Badplaats Illetes

Letterlijk betekent Illetas 'het kleine eiland', omdat voor de kust van het plaatsje een eilandje ligt. De badplaats Illetes is omgeven door pijnbomenwouden en rotsformaties. Naast het Hotel Albatros staat een gedenkteken ter ere van Errol Flynn die in Illetes een huis bezat.

Bendidat

Een kilometer verder ligt het 19e-eeuwse kasteel Bendinat, met de gelijknamige nederzetting. De naam Bendinat verwijst naar koning Jaume I die in dit gebied ooit de volgende wijze woorden sprak: 'Be hem dinat' ofwel 'We hebben goed gegeten'.

Badplaats Portals Nous

Portals Nous is een rustige badplaats die is vernoemd naar de vele grotten (portals) in de rotsformaties. De grotten danken hun bestaan aan de eroderende kracht van de aanstormende golven. Toen de nederzetting groeide voegde men het voorvoegsel Nous ('nieuw') toe. Sinds 21 mei 1866 staat in het kleine parochiekerkje van Portals Nous het beeld van de Maagd van Portals.

Marineland

Ten zuidwesten van Portals Nous ligt Marineland (Marineland: geopend: apr.-sept. dgls. 9.30-19.00 uur; okt.-mrt. dgls. 9.30-17.30 uur; 18 nov.-25 dec. gesl.), een attractiepark met een dolfijnenshow, een zeeleeuwenschow, een papegaaienshow, haaien, aquariums, een kleine dierentuin, een speeltuin, strand en restaurants.

10 prachtige bestemmingen in Mallorca