Mallorca

Swipe

Santa Ponsa

Op 19 km ten zuidwesten van Palma kunt u Santa Ponsa vinden. Het badplaatsje Santa Ponsa strekt zich uit rondom een kleine baai (cala). Drie kilometer ten noorden van Santa Ponsa ligt de Costa de la Calma. Beide badplaatsen liggen temidden van pijnbomenwouden.

Placa de Santa Ponsa

Het Placa de Santa Ponsa fungeert als centrum van Santa Ponsa. Hier kunt u het postkantoor, een bushalte en een taxistandplaats vinden. Als u vanaf deze rotonde de Via Puig de Galatzó inwandelt dan ziet u aan uw linkerhand (hoek Balneario) het toeristeninformatiekantoor van Santa Ponsa.

Platja de Santa Ponsa

Langs de Balneario strekt zich het grootste strand van Santa Ponsa uit, het Platja de Santa Ponsa.

Cruz de la Conquista

Bij de monding van het haventje van Santa Ponsa (Club Nautico Sa Caleta), ten westen van het strand, staat het stenen Cruz de la Conquista. Dit zogenoemde kruis van de verovering herdenkt de historische landing van koning Jaume I met zijn troepen op het strand van Santa Ponsa. Met deze landing op 10 september 1229 begon de verovering van Mallorca. Rondom de brede basis van het kruis zijn reliëfs aangebracht die het verhaal van de verovering vertellen. De plek waar het kruis staat fungeert eveneens als uitzichtspunt. Een ander uitzichtspunt vindt u op de top van de bebouwde heuvel in het westelijk deel van Santa Ponsa. Dit uitzichtspunt is bereikbaar via de Via Jovellanos. Bezienswaardige gebouwen op het grondgebied van Santa Ponsa zijn de wachttoren Es Castellot uit 1769 en een oud landhuis.

Eglisia Nostra Senyora de l'Esperanca

Minder bezienswaardig als gebouw is de parochiekerk Nostra Senyora de l'Esperanca die in 1982 werd gebouwd. Het loont echter de moeite om het witgekalkte godshuis van binnen te bezichtigen, omdat het enkele religieuze kunstwerken huisvest. Fraai is het 18e-eeuwse beeld van Maria van de Hoop (Senyora de l'Esperanga), vervaardigd in de stijl van de barok. Links van het altaar hangen vijf schilderingen van de kunstenaar J.S. de Jordana. Op de kunstwerken staan vijf bekende inwoners van Mallorca afgebeeld: Ramón Llull (1235-1315), Alonso Rodríguez (1532-1617), Catalina Thomás (1533-1574), Juníper Serra (1713-1784) en Francinaina Cirer (1781 -1855).

10 prachtige bestemmingen in Mallorca