Mallorca

Swipe

Fotograferen, Film en Video

Er zijn maar weinig gebieden die zo'n grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden, tradities en landschappelijke schoonheden hebben als het eiland Mallorca. Vandaar dat fotograferen op dit eiland een dankbare bezigheid zal blijken te zijn. Zorg dat uw foto-uitrusting op peil is. Een zonnekap en een UV-filter kunnen zeer van pas komen. Wie veel lange wandelingen maakt, kan wellicht beter een kleine en compacte camera meenemen. Een volle en zware fototas kan tijdens een lange wandeling van een lust tot een last worden.
Veel Mallorcanen vinden het meestal goed als u hen wilt fotograferen. Zij stellen het echter op prijs als u hen daarvoor van tevoren toestemming vraagt. Als men het niet op prijs stelt als u een foto maakt, dient u dit te respecteren. Zorg dat u over voldoende geheugen beschikt om digitale foto’s te kunnen opslaan. In iedere fotowinkel op Mallorca, maar ook op Schiphol kunt u extra geheugen kopen. 

Fotograferen musea

Voor het fotograferen in enkele musea op Mallorca heeft men soms toestemming nodig; deze is tegen betaling verkrijgbaar bij de ingang van het betreffende museum. Soms is het gebruik van flitslicht verboden. Het regelmatig gebruik van flitslicht tast op termijn de kleuren van bepaalde kunstwerken aan. 

10 prachtige bestemmingen in Mallorca