Miami

Swipe

Miami

‘Eén van mijn favoriete vakantiebestemmingen is Miami. Natuurlijk vanwege de mensen, het water het strand en de schitterende architectuur van Miami Beach.’ (Oksana Baiul, kunstschaatsster uit de Oekraïne)

De stad Miami, in het zonovergoten Florida, verrast met een Caribbean en Latijns-Amerikaanse sfeer. Het is vooral bekend vanwege South Beach met haar uitgestrekte stranden en de vele mogelijkheden tot vermaak. Er zijn talloze winkelcentra en je kunt er lekker eten en flaneren door het Art Deco District met schitterende gebouwen. 's Avonds genit je van Latijnse dansvoorstellingen en live muziek in één van de gezellige bars. Ook het heerlijke klimaat trekt veel mensen die er uitgebreid komen overwinteren.

Een andere populaire wijk is Coconut Grove, waar je leuk kunt uitgaan, shoppen en dineren voor een redelijke prijs. Het volledige tegenovergestelde vind je in de welgestelde wijk Coral Gables. Deze buurt heeft de meest trendy winkels en restaurants, die om een goed gevulde portemonnee vragen. Miami is leuk, bruisend en divers.

Miami algemeen

Miami is de hoofdstad van de provincie Miami-Dade County in Florida. De stad ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten en grotendeels aan de kust van de Atlantische Oceaan. De hele provincie heeft meer dan 2,5 miljoen inwoners en er wonen ongeveer 360.000 mensen in de stad Miami. Het is daarmee de meest dichtbevolkte stad in de Metropool Miami.

Miami heeft een subtropisch klimaat, wat inhoudt dat het warm en zonnig is, net als de rest van Florida. De temperatuur bedraagt in de warme maanden gemiddeld 23°C, hoewel temperaturen van meer dan 30°C in de zomer niet uitzonderlijk zijn en soms zelfs oplopen tot 40°C. Tijdens deze maanden kan er nu en dan een plotselinge regenbui ontstaan. In de winter is het gemiddeld 20°C. 

Tot de metropool Miami behoren heel veel kleine stadjes en een aantal grote steden, zoals Fort Lauderdale en Pompano Beach.

De stad Miami bestaat uit meerdere wijken, waar van er sommige meer populariteit genieten dan andere. Miami Beach, Coconut Grove, Coral Gables en Key Biscayne zijn in trek bij zowel lokale bewoners als toeristen. Er zijn ook enkele bezienswaardigheden en attracties in Downtown Miami, maar wanneer het donker wordt is deze buurt wat minder veilig. Let dus goed op wanneer je één van de daar gelegen populaire clubs, bars of restaurants bezoekt in bijvoorbeeld Brickell of het Design District. Buurten die je beter helemaal kunt vermijden zijn: Liberty City, Carol City, Overtown en Opa Locka. 

Het grootste vliegveld van de stad is Miami International Airport. Daarnaast heeft Miami een uitstekend openbaar vervoer systeem.

De best bezochte bezienswaardigheden zijn onder andere: de stranden bij South Beach, Little Havana, het Art Deco District, Biltmore Hotel, het Design District, Museum of Contemporary Art, Metromover, Vizcaya Museum & Gardens, Miami Seaquarium, Jungle Island, Monkey Jungle, Miami Children’s Museum, Art Basel Miami Beach, Fruit & Spice Park, Zoo Miami, Everglades National Park, Pérez Art Museum Miami, Miami Museum of Science, Venetian Pool, Fairchild Tropical Botanic Garden en Coral Castle. 

Weer in Miami

In Miami, behorend bij Florida, is het (bijna) altijd zonnig en warm. De dagelijkse temperaturen van oktober tot en met april zijn tussen de 15°C en 25°C en van mei tot en met september tussen de 23°C en 30°C. Er valt over het algemeen weinig neerslag, hoewel er ‘s avonds in de zomer nogal eens plotselinge onweersbuien voorkomen. 

Vanaf juni tot en met november wordt het gebied af en toe getroffen door orkanen en tropische stormen. Vooral vanaf de tweede helft van augustus kan het fors tekeergaan. Omdat deze stormen tegenwoordig vaak ver van te voren worden aangekondigd, kun je er meestal goed omheen plannen.

Als je van drukte houdt kunt je Miami het beste bezoeken tijdens het hoogseizoen, van januari tot en met april. De maanden die wat minder mensenmassa’s trekken, maar wanneer de temperatuur nog zeer aangenaam is zijn mei, oktober tot en met december. Het laagseizoen loopt van juni tot en met september.

10 prachtige bestemmingen in Miami