Miami

Swipe

Geografie

De stad Miami is gelegen in het zuidoosten van Florida en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het is de hoofdstad van de provincie Miami-Dade County en ligt voor groot deel aan de Atlantische Oceaan. De totale bevolking van de provincie bedraagt meer dan 2,5 miljoen inwoners, waarvan er ongeveer 360.000 in de stad Miami wonen. Het is op dit moment één van de meest dichtbevolkte steden van de metropool Miami. Tot deze metropool behoren een aantal grote(re) steden, zoals Miami Beach (dat vaak in één adem met de stad Miami wordt genoemd) en Fort Lauderdale. Verder zijn er veel kleine stadjes en plaatsen die deze metropool zo groots maken.

Het heerlijke klimaat van Miami wordt als subtropisch bestempeld en is het hele jaar door warm en zonnig. Tijdens de zomer loopt de temperatuur regelmatig op tot (meer dan) 30°C, hoewel de gemiddelde temperatuur tijdens de warme maanden 23°C bedraagt. In de winter is het gemiddelde 15°C, maar het is er vrijwel altijd zonnig en aangenaam. Tijdens de late zomer kunnen er (vooral in de avond) hevige regenbuien optreden, die meestal ook weer snel wegtrekken. Van half augustus tot en met november is er een stormseizoen. Het is dan mogelijk dat er orkanen en stormen over het gebied trekken, die voor grote onrust en verwoestingen kunnen zorgen.

De stad Miami wordt opgedeeld in verschillende buurten en districten. Sommige zijn enorm populair, andere minder. De wijken en steden die vooral in trek zijn, zijn: Miami Beach, Coconut Grove, Coral Gables en Key Biscayne. Er zijn ook enkele bezienswaardigheden en attracties in Downtown Miami, maar helaas wordt deze wijk in het donker gezien als erg onveilig. Het is daarom zaak daar goed uit te kijken wanneer je er clubs, bars of restaurants bezoekt (bijvoorbeeld in Brickell of het Design District). Enkele wijken zijn zelfs overdag niet de beste plek om als toerist te belanden, zoals Liberty City, Carol City, Overtown en Opa Locka.

Miami International Airport is de grootste luchthaven van de stad en verder zijn vrijwel alle locaties in en rond Miami goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast heeft Miami één van de grootste havens in de Verenigde Staten, waar enorme cruiseschepen regelmatig aankomen en vertrekken.

10 prachtige bestemmingen in Miami