Miami

Swipe

Klimaat

In Miami en de rest van Florida, de Sunshine State, is het vrijwel altijd zonnig en warm tot heet. Het heeft een heerlijk subtropische klimaat en zelfs in de winter is het er meer dan aangenaam. Er zijn dan ook veel mensen die hier overwinteren, van december tot en met maart, en dan van het zonnetje en de lekkere temperatuur (gemiddeld 22,5°C) genieten.

De meest koude gemiddelde temperaturen die worden gemeten bedragen tussen de 10°C en 15°C. Dit zijn voor Miami bizar lage temperaturen en het komt heel weinig voor. Er vallen ook wel buien, vanaf mei, die vaak plotseling, kort en hevig zijn. Daarna is het meestal al snel weer zonnig, hoewel er nu en dan een langdurige depressie over kan trekken die enkele dagen duurt. Ook dan dalen de temperaturen niet echt.

De warmste temperatuur tijdens de zomermaanden is 40°C, het is er dan heel warm en bedrukkend.

Vanaf juni tot en met november wordt het gebied af en toe getroffen door orkanen en tropische stormen. Vooral vanaf de tweede helft van augustus kan het dan hevig tekeergaan. Omdat deze stormen tegenwoordig vaak ver van te voren worden aangekondigd, kun je er meestal goed omheen plannen.

De beste tijd om Miami te bezoeken zijn de maanden mei en oktober tot en met december. Het is wel verstandig om de weersituatie vooraf goed in de gaten te houden vanwege mogelijke orkanen. In het hoogseizoen, januari tot en met april, is het erg druk en het laagseizoen loopt van juni tot en met september.

Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde temperaturen in Miami:

10 prachtige bestemmingen in Miami