Miami

Swipe

Musea en theaters in Miami

Er zijn behoorlijk wat musea in Miami te vinden die je tijdens je verblijf kunt bezoeken.

Heb je zin in een cultureel uitstapje? Dan is het Museum of Contemporary Art (MoCA) zeker de moeite waard. Naast de aanwezigheid van een enorme collectie kunst, vinden hier ook jazz concerten plaats. Ook in het Lowe Art Museum, behorend bij de Universiteit van Miami in Coral Gables, worden interessante stukken getoond. Er zijn prachtige geweven doeken van de Navajo Indianen te zien en meer dan 5.000 jaar aan internationale kunstvoorwerpen.

Het zeer populaire en mooie Vizcaya Museum is een groot Italiaans landhuis uit 1916. De enorme villa bevat wel 34 kamers met origineel Europees antiek en wordt omringd door vier hectare aan tuinen met fonteinen, vijvers en tuinhuisjes.

In het Miami Science Museum kunnen jong en oud zich uren vermaken. Je kunt er op culturele en zoölogische ontdekkingstocht en een hospitaal voor gewonde vogels bezoeken. Een ander museum waar kinderen zullen genieten is het Miami Children’s Museum. Deze volledige interactieve omgeving is erop gericht spelenderwijs praktische en wetenschappelijke feiten en weetjes ten toon te stellen. Er zijn onder andere een klimmuur en een echte opnamestudio.

Het Pérez Art Museum Miami (voorheen Miami Art Museum) is één van de nieuwste musea in Miami en al heel drukbezocht. Je kunt er internationale kunst uit de 20ste en 21ste eeuw bewonderen. De insteek is om de culturele overeenkomsten en verschillen te laten zien aan een groot publiek.

Modern en grensoverschrijdend op industrieel vlak, dat biedt de collectie in het Wolfsonian-FIU Museum. Decoratieve kunst, sculpturen en architectonische hoogstandjes zijn een paar van de dingen die je hier kunt zien.

Het Gold Coast Railroad Museum is een unieke non-profit organisatie waar je historische elementen terugvindt van de spoorwegen. Er staat bijvoorbeeld een antieke ‘railroad car’ die werd ontworpen voor President Franklin Roosevelt.

In het Historical Museum of Southern Florida kom je meer te weten over de geschiedenis van Florida en de Caribbean. Je ziet er archeologische vondsten naast hedendaagse technische snufjes. Verder organiseert het museum allerlei tours, van historische bootreizen tot wandeltochten.

Ook wel de ‘Jewel of South Beach’ genoemd, is het Jewish Museum of Florida een duidelijk voorbeeld van de Art Deco stijl. Er zijn bijna 80 ramen in glas-in-lood, een koperen koepel en vele interessante architectonische hoogstandjes. Verder kun je er meer dan 250 jaar Joodse geschiedenis in Florida bestuderen, die wordt weergeven aan de hand van foto’s, voorwerpen en documenten.

Voor theater en shows kun je in Miami ook prima terecht. Het grootste theater is het Adrienne Arsht Center for the Performing Arts, of kortweg The Arsht Center. Er worden regelmatig optredens gegeven door de groepen The New World Symphony, het Miami City Ballet en de Florida Grand Opera. Daarnaast treden er allerlei bekende bands op en worden tentoonstellingen gegeven van grootse theatershows.

In het historische Actor’s Playhouse in Coral Gables kun je musicals en optredens voor kinderen bijwonen. Een andere lokale groep is New Theatre, die voornamelijk literaire stukken vertolkt.

De GableStage in het befaamde Biltmore Hotel speelt stukken met allerlei verschillende gewaagde thema’s en bij het Miami Children’s Theater, staan hele jonge acteurs op de planken met stukken uit bekende kinderboeken. Nog meer theater en shows vind je bij: het PlayGround Theater en het Jerry Herman Ring Theater.

Ook kun je genieten van talloze voorstellingen tijdens de evenementen: Hispanic Theater Festival of Miami dat in juli plaatsvindt en het South Florida Theatre Festival.

Er zijn een aantal musea in en nabij Miami die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder volgen er een aantal:

10 prachtige bestemmingen in Miami