Miami

Swipe

Bezienswaardigheden

De wijken en regios die vooral worden bezocht in Miami zijn South Beach in Miami Beach, Coconut Grove, Little Havana, Coral Gables en Key Biscayne. Er zijn ook enkele bezienswaardigheden en attracties in Downtown Miami, maar wanneer het donker wordt zijn een behoorlijk aantal plekken in deze buurt wat minder veilig.

Wanneer je naar Miami op vakantie gaat mag je een bezoek aan het Art Deco District niet overslaan. Deze trendy wijk biedt de meest prachtige panden in Art Deco stijl met een tropische twist, vandaar dat het vaak Tropical Deco wordt genoemd. Neon en gebouwen in vele pasteltinten kleuren de straten en palmbomen geven het geheel een Caribbean aanzien.

Een andere hotspot zijn natuurlijk de stranden van Miami Beach. Vooral South Beach is een drukbezocht locatie en het is er leuk om mensen te kijken. Ook Key Biscayne is populair. Families gaan graag naar Crandon Park Beach, waar naast het zand ook nog een waterspeeltuin is. Met de allerkleinsten ga je naar Matheson Hammock Park, waar een ondiepe poel is uitgegraven.

De wijk Coconut Grove is een schitterende wijk aan het water, met veel cafés, terrassen en kleine speciaalzaken. Je kunt hier heerlijk flaneren en van donderdag tot zondag stappen tot in de kleine uurtjes.

Het is ook leuk om een dagje uit te gaan naar het themapark Jungle Island. Je ziet hier allerlei tropische vogels, reptielen, apen en er zijn dagelijks shows met dieren.

Bij de Venetian Pool kun je zwemmen, wandelen en ontspannen in een historische omgeving. Dit publieke zwembad is in 1920 uitgehakt en wordt tijdens de zomermaanden dagelijks gevuld met vers bronwater. Je kunt er bijvoorbeeld koraalgrotten onderzoeken en genieten op het strand.

In de welvarende wijk Coral Gables, met de bijnaam City Beautiful, loop je door weelderig groene straten met enorme villa’s. Je vindt hier de meest chique winkels en het imposante Biltmore Hotel, dat veel weg heeft van een paleis.

En zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden en attracties die je kunt bekijken en ervaren tijdens je reis naar Miami.

Om de vele bezienswaardigheden nog aantrekkelijker te maken kun je de kortingskaart ‘Go Miami Card’ aanschaffen. Hiermee krijg je gratis toegang tot wel 35 attracties voor één leuke prijs. Meestal hoef je dan ook niet in de rij te staan.

10 prachtige bestemmingen in Miami