Münsterland

Swipe

Geografie

Duitsland is opgedeeld in 16 provincies, in Duitsland aangeduid als Bündesländer (deelstaten), elk met een grote mate van bestuurlijke zelfstandigheid. Over een gedeelte van één van deze deelstaten gaat het in deze compactgids: Nordrhein-Westfalen (Noordrijn-Westfalen). Elke deelstaat is weer verdeeld in een aantal bestuurlijke regios (Regierungsbezirk) en districten, die zelfstandig beslissingen nemen over zaken binnen dat district.

Een district wordt in Duitsland aangeduid als: Landkreis of kortweg Kreis. Een aantal steden hebben de zelfstandigheid van een district en worden dan ook stadsdistricten genoemd (Kreisfreie Städte). Het aantal bestuurlijke eenheden is per provincie verschillend. Zo bestaat Nordrhein-Westfalen uit 31 districten en 23 stadsdistricten.

Münsterland ligt in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Een klein stukje Duitsland derhalve. Het is niet alleen gemakkelijk en snel bereikbaar voor Belgen en Nederlanders, maar vooral boordevol interessante plaatsen en natuurschoon, en sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming. Volg de koniklijke familie die dat twee eeuwen geleden al ontdekte.