Münsterland

Swipe

Wandelen

Je kunt het alleen doen, met z'n tweeën of met een hele groep, het is de meest fundamentele manier van je verplaatsen: te voet. In elke plaats, in elk dorp zijn wandelroutes uitgezet, die goed zijn aangegeven. De tochten brengen je op plaatsen waar je anders het bestaan niet eens zou vermoeden.

Als je de gelegenheid hebt om een begeleide wandeltocht te maken dan moet je dat beslist doen. Zowel in stedelijke agglomeraties als in natuurgebieden worden tientallen wandelingen onder leiding van bekwame gidsen aangeboden. In een aantal gevallen moet je er voor betalen, andere routes worden kosteloos begeleid. In Münsterland zijn ook diverse lange wandelroutes uitgezet. Je kunt ze afleggen in etappes, voor onderweg is alles geregeld. Het enige wat je zelf moet doen is wandelen. Of je nu 20 of 60 kilometer op een dag wilt afleggen, de ene dag een lang stuk, de andere dag een korter stuk, het is allemaal mogelijk.

Enkele zeer bekende wandelroutes zijn: de Hermannsweg dwars door het hoogste gedeelte van het Teutoburger Wald (170 km), de Töddenweg, de weg die de textielhandelaren volgden (110 km) en de Tecklenburgerland Rundweg, zoals de naam al aangeeft: een rondje Tecklenburg (135 km).

Als je er meer over wilt weten raadpleeg dande speciale het onderwerp over wandelen van de site van Geheim over de Grens.