Münsterland

Swipe

Manifestaties en uitvoeringen

Een aantal manifestaties keert jaarlijks terug, een aantal vindt slechts eenmaal in de twee jaar plaats of zelfs, zoals het sculptuurproject, eenmaal per tien jaar.

De adventsmarkten genieten grote bekendheid en worden jaarlijks door duizenden mensen bezocht. Op een zestal plaatsen in de stad, alle op loopafstand van elkaar gelegen, bieden 250 kramen alles wat met de adventstijd te maken heeft. Er is een groot aanbod van kunstnijverheidsartikelen, je kunt er de geur opsnuiven van gebrande amandelen en op tal van plaatsen wordt de bisschopswijn met gulle hand geschonken. Je vindt de Weihnachtsmärkte voor het gemeentehuis, bij de Lambertikerk, bij het beeldje van de Kiepenkerl, op de Aegidiimarkt, bij het centraal station en in de Pferdegasse.

Het Turnier der Sieger en de strijd om de 'Rolinck Cup' trekken jaarlijks tientallen topruiters aan.

De Hindenburgplatz is driemaal per jaar ook het decor van een geweldige kermis. Deze Send wordt gedurende vijf dagen in het voorjaar, in de zomer en in de herfst gehouden. De traditie van deze kermissen gaat terug tot in de tijd van de Middeleeuwen. De attributen zijn echter aangepast.

Het jaarlijkse stadsfeest vindt in mei plaats in het centrum van de stad. Behalve tal van culturele manifestaties worden er ook bijzondere cullinaire prestaties geleverd.

In september staat de stad in het teken van toneel, kunst, muziek en licht. In het kader van deze manifestatie die bekend staat onder de naam Schauraum - Mitten in Münster, worden op diverse plaatsen in de stad voorstellingen gegeven. De nacht van de musea vormt een van de hoogtepunten, vele musea zijn tot middernacht geopend.

Jaarlijks vindt in de stad het Eurocityfest plaats, een drie dagen durend festival met tal van openluchtoptredens.

In de oneven jaren vinden er ook enkele bijzondere manifestaties plaats: het internationale jazzfestival in januari, in mei kun je dichters hun werk horen voordragen, in juli wordt een internationale vliegerwedstrijd georganiseerd en in september vindt het barokfeest plaats.

Jaarlijks wordt een carnaval georganiseerd. Tienduizenden mensen staan dan langs de route die de carnavalsoptocht volgt. Münster staat niet voor niets bekend om zijn carnaval dat zich in belangrijke mate op straat afspeelt.

Alle informatie over alles wat er in Münster te beleven valt krijg je via de site van Münster Marketing.