Münsterland

Swipe

Münster en kinderen

Na het lezen van alle activiteiten lijkt het erop alsof kinderen weinig in Münster te zoeken hebben. Neem ze echter gerust mee, er valt van alles voor ze te beleven. Het kan geen toeval zijn dat de Duitse organisatie Ein Herz für Kinder Münster aanwees als de meest kindvriendelijke stad van Duitsland. De stad heeft ook enkele zonen voortgebracht die zich speciaal tot kinderen richten.

De bedenker van Hase Felix, in elke boekhandel in Duitsland veel gevraagd en inmiddels ook verfilmd: Wolfgang Hälkers, komt uit Münster, evenals Detlev Jäcker, Duitslands meest productieve schrijver van kinderliedjes met inmiddels bijna 10 miljoen verkochte platen en cds. Wie bracht de skateboard naar Duitsland en was de grote animator tot de aanzet van het Skate Palace? Titus Dittmann, uit Münster afkomstig en aldaar woonachtig.

Er zijn ook vele activiteiten voor de kinderen. Stadsrondleidingen bijvoorbeeld, speciaal voor de jeugd. Het openluchtmuseum Mühlenhof heeft thema-activiteiten voor kinderen en een verjaardagsfuif in de Allwetterzoo (ook leuk als je niets te vieren hebt) is zo ongeveer het einde voor elk kind. Is je kind geïnteresseerd in boeken? De stadsbibliotheek organiseert diverse activiteiten speciaal gericht op de jeugd. Het lijkt soms dat er voor kinderen meer georganiseerd wordt dan voor ouderen. Via Münster Marketing kun je het boekje 'Tips voor kids' bestellen.

Een andere belangrijke activiteit op dit gebied mag ook niet onvermeld blijven: wil je een middag onbezorgd winkelen of langs terrasjes zwerven? De winkels aan de Prinzipalmarkt maken het mogelijk, ze hebben een eigen oppascentrale. Ga je met de kinderen stappen dan hebben de meeste restaurants wel een speciaal menu voorhanden. Als de kinderen van tafel willen dan is in een aantal gevallen een speeltuin of kinderspeelhoek aanwezig.