Münsterland

Swipe

Münsterland

Münsterland is door de regionale toeristenorganisatie in negen regio’s onderverdeeld, met de stad Münster als middelpunt. Binnen de afzonderlijke gebieden wordt een aantal kleinere plaatsen in alfabetische volgorde in het kort behandeld.

Van elke plaats is het adres van de lokale toeristenorganisatie vermeld, het telefoonnummer ervan, het internet- en het e-mailadres. De plaatselijke telefoonnummers zijn vermeld zoals je die belt als je in Duitsland bent. Bel je vanuit België of Nederland dan kies je eerst 0049, het internationale toegangsnummer voor Duitsland, en laat je de 0 voor het nummer van de plaats weg.

In het deel 'Praktische informatie' worden de adresgegevens vermeld van toeristenorganisaties die op de site niet nader worden besproken of slechts zijdelings worden vermeld.

Toeristenorganisatie

Münsterland e.V. Tourismus
Airportallee 1
48268 Greven
Tel. (049)  (0)2571 - 949 392
E-mail: [email protected]
Internet: www.muensterland-tourismus.de

De persoonlijke top-5 bezienswaardigheden van Münsterland van Paul de Waard

1. 'Dorf Münsterland' nabij Ahaus zal een welkome dag uit zijn voor de kinderen, waarbij de mogelijkheden om de inwendige mens van alle gemakken te voorzien, ook bij hun ouders in de smaak zullen vallen.

2. In Grönau breng je een bezoek aan het Rock- en Popmuseum. Bekijk de gitaar van Elvis en voel de muziek. Hoor deuntjes terug uit de oude doos. Leuk voor jong en oud.

3. In Metelen breng je een bezoek aan het vogelpark 'Metelener Heide' en het Spoorwegmuseum, een must voor elke liefhebber en ook de jeugd zal zich hier prima vermaken.

4. Het plaatsje Tecklenburg staat in zijn geheel op de monumentenlijst. Niet ten onrechte en als je toch in de buurt bent, bezoek dan in Ibbenbüren de zomerrodelbaan en het sprookjespark. Liefhebbers gaan daar ook naar het mijnbouwmuseum.

5. Houd je van kastelen, dan komt je vanzelf tussen Lippe en Stever terecht, waar er ooit tientallen door de landadel werden gebouwd. Bezoek Senden met het gelijknamige kasteel en Schloss Nordkirchen, terwijl in het nabijgelegen Lüdinghausen Burg Vissering om je aandacht vraagt.

Neem de fiets mee! Honderden kilometers goed onderhouden en vrijgelegen fietspaden voeren je door het gansche Münsterland.