Münsterland

Swipe

Billerbeck

Het plaatsje met ruim 11.500 inwoners (2015) trekt toeristen uit het gehele land. De omgeving is zeer de moeite waard met onder andere de bronnen van het riviertje de Berkel. Men gaat ervan uit dat de eerste bisschop van Münster, Liudger, hier in het jaar 809 overleed.

Ondanks het feit dat er de afgelopen eeuw het nodige is gebouwd, heeft het centrum zijn historische sfeer behouden. Kenmerk van Billerbeck is de bedevaartskerk St. Ludgerus uit 1898. De Johanniskerk is een stuk ouder en ook veel aantrekkelijker om te bezoeken. Deze kerk dateert oorspronkelijk uit de 11e eeuw. Het beeld van St. Antonius werd omstreeks 1430 geplaatst. Het interieur van de kerk is de moeite van het bezichtigen meer dan waard.

Het cultureel centrum van het district Coesfeld bevindt zich ook in Billerbeck. Haus Kolvenburg kwam gereed aan het begin van de 16e eeuw en het wordt vanwege z’n akoestiek veel voor concerten gebruikt. Doorgaans zijn er ook wel tentoonstellingen, ze maken de toegang tot het pand een stuk eenvoudiger.

In de maanden mei tot en met augustus worden er klassieke voorstellingen van velerlei aard opgevoerd in het openluchttheater Am Weigarten.

Op ongeveer 6 kilometer ten noorden van Billerbeck, nabij Rosendahl, ligt een stukje onvervalste Venetiaane renaissance: Schloss Darfeld, een uit zandsteen opgetrokken kasteel dat gebouwd werd in de 17e eeuw. Het is zeer de moeite waard, maar je kunt het alleen van over de slotgracht aan de buitenzijde bewonderen. Het is privébezit en het wordt door de eigenaar bewoond.

Informatie
Tourist-Information Stadt Billerbeck
Bahnhofstrasse 5
48727 Billerbeck
Tel. 02543 – 349
E-mail: [email protected]  
Internet: www.billerbeck.de