Münsterland

Swipe

Nottuln

De plaats vindt zijn oorsprong in het rond 860 gestichte vrouwenklooster. Veel van de oorspronkelijke schoonheid ging bij een brand in 1748, die een groot deel van de stad in de as legde, verloren.

Het centrum van Nottuln is bijzonder, het is in zijn geheel ontworpen door de architect J.C.Schlaun. Het ademt nog steeds de evenwichtigheid die Schlaun voor ogen had. Vier van de huizen, ooit gebouwd voor adellijke families, zijn nog steeds blikvangers.

Het centrum met de oude lindebomen en de hierboven genoemde huizen nodigt uit om even plaats te nemen en terug te mijmeren naar de tijden waarin het plein gestalte kreeg. Op nummer 8 is de oudste blauwdrukkerij uit Nordrhein-Westfalen gevestigd, nog steeds in bedrijf. Natuurlijk staat ook een bezoek aan de oorspronkelijke kloosterkerk uit 1489 op het programma. Vooral de wand- en plafondschilderingen zijn zeer fraai.

Nabij Nottuln ligt de hoogste ‘berg’ van Baumberge, de 185 meter hoge Westerberg. Het lijkt niet zoveel, maar als je de Longinusturm beklimt, dan weet je waar het fraaiste uitzicht over de wijde omgeving te vinden is.

Wil je op hoog niveau dineren (of gewoon een kopje koffie drinken), dan ga je naar hotel-restaurant Steverburg. Je hebt er een fantastisch uitzicht over de bossen van Baumberge.

Informatie
Tourist-Info Nottuln
Stiftsplatz 7-8
48301 Nottuln
Tel. 02502 – 9420
E-mail: [email protected]  
Internet: www.nottuln.de