Münsterland

Swipe

Highlights van Münsterland

Münster
Het historische stadscentrum van Münster is een absolute must, maar een bezoek aan de Aasee met de dierentuin zal ook door de kinderen op hoge prijs worden gesteld. Verder zijn uitgaansgelegenheden als de Kreativkai en het Kuhviertel niet te versmaden.

Baumberge

In Havixbeck staat de burcht Hülshoff met het Drostemuseum en zn schitterende tuin. Je kunt er ook een bezoek brengen aan het Baumberger Sandstein Museum. Het historische centrum van Nottuln is de moeite waard en in Coesfeld kun je de St. Lamberti bezoeken waarin zich het Coesfelder Kreuz uit 1300 bevindt.

Natuurpark Hohe Mark

De Wasserburg Anholt in Anholt, een dorpje nabij Isselburg in het uiterste westen van de regio, moet zeker bezocht worden, evenals het fraaie raadhuis en de parochiekerk. De laatste vooral om z'n schitterende wand- en plafondschilderingen. Bocholtz heeft een leuk centrum waar het historische raadhuis en de grote martkplaats in harmonieuze stijl tonen hoe oud en modern samen kunnen gaan. Geschiedvorsers bezoeken zeker het Westfälische Rämermuseum in Haltern.

Westmünsterland

In Ahaus moet je een kijkje nemen in Virtual Aero en je door elkaar laten schudden in de simulatoren. Wat computers in beweging kunnen stellen! Het vrijetijdsdorp Dorf Münsterland zal vooral bij kinderen in de smaak vallen. In Gronau kun je het rock- en popmuseum bekijken. Natuurliefhebbers bezoeken het natuurgebied Zwillbrocker Venn nabij Vreden.

Steinfurter Land

(Burg)Steinfurt is een prachtig kasteel en een wandeling door het oude dorp geeft een gejaagde geest een bijzondere mate van rust. Het pottenbakkersmuseum in Ochtrup moet bezocht worden door iedereen die van oude ambachten houdt en dat gaat hier veel verder dan alleen maar pottenbakken. In Metelen bevindt zich het vogelpark Metelener Heide. Het spoorwegmuseum in deze plaats vraagt om belangstelling van elke liefhebber.

Stroomgebied van de Ems

In de omgeving van Emsdetten ligt Emsdettener Venn, een bijzonder natuurgebied met heide en vennen waar zich een unieke flora heeft ontwikkeld. In Rheine vind je het Falkenhofmuseum met een bijzondere wapenverzameling, maar het heeft ook een leuke dierentuin met een kinderboerderij.

Tecklenburger Land

De kern van het plaatsje Tecklenburg staat in zn geheel op de lijst van monumentenzorg, ga jezelf overtuigen dat dat niet ten onrechte is. Ibbenbüren heeft een zomerrodelbahn en een sprookjespark. Wil je alles weten omtrent de geschiedenis van de kolenmijnen dan kom je in het Bergbaumuseum van Ibbenbüren terecht. De rotsformaties van de Därenther Klippen en het motormuseum zijn twee tegengestelden die beide je aandacht vragen.

Kreis Warendorf

Liefhebbers van kastelen en burchten kunnen hier hun hart ophalen. Vrijwel elk dorp heeft er wel een en anders vind je er een vlakbij. Het cavalleriemuseum in Ennigerloh is een topper voor de liefhebber.  In de historische binnenstad van Telgte staan diverse kunstobjecten opgesteld. Warendorf geniet bekendheid door zn historische binnenstad met de St. Laurentiuskerk en vanwege de Hengstparaden op de grens van september en oktober.

Tussen Lippe en Stever

Ook in dit gebied vind je tientallen kastelen. De stad Senden heeft voor iedereen wel iets bijzonders in petto: het natuurgebied Venner Moor, een klimwal voor de waaghalzen en het kasteel Senden met een prachtig park. Schloss Nordkirchen is een absolute aanrader evenals Burg Vischering in Lüdinghausen. De binnenstad van Werne moet door een liefhebber van historische bouwwerken zeker worden bezocht.