Münsterland

Swipe

Beckum

De naam komt van Bachheim, zo genoemd omdat de bronnen van de rivier de Werse in de nabijgelegen Beckumer Berge gelegen zijn. De stad, met ruim 36000 inwoners (2015), kreeg al in 1224 stadsrechten. Het dankt zijn ontwikkeling vooral aan de cementindustrie waarvoor de fundamenten rond 1872 werden gelegd in de vorm van een kalkoven. Er is veel gerenoveerd aan de oude stad, deze keer geen gevolg van bombardementen, ze gingen grotendeels aan Beckum voorbij.

De Marktplatz heeft een knusse uitstraling, de ruimte leent zich daar uitstekend voor. Het Rathuis werd gebouwd in de 15e eeuw. De St. Stephanuskerk vertelt het verhaal van vele eeuwen kerkgeschiedenis, de eerste kerk werd al in de 8e eeuw op deze plaats gebouwd. Met de bouw van de huidige kerk werd in de 13e eeuw begonnen. De doopvont is van bijzondere betekenis, hij staat in de kerk sinds de bouw ervan. De belangrijkste kerkschat is de rond 1230 vervaardigde reliekschrijn van St. Prudentia. De eikenhouten schrijn is met zilver en verguld koper ingelegd, een pronkstuk van de eerste orde.

In het gemeentehuis is het stedelijk museum gevestigd waar je alles te weten kunt komen over de ontwikkeling van de stad (di.-vr. 09.30-12.30 uur en 15.00-17.00 uur).

In Höxberg, zuidelijk van de stad, vind je een oude toren die ooit deel uitmaakte van de verdedigingswerken van de stad. Bovendien is het recreatiepark Phoenix er gevestigd. In september worden de zogenaamde ‘Pütt-Tagen’ georganiseerd. Kermis, zang en dans herinneren aan een veldslag die in de omgeving heeft plaatsgevonden.

Informatie
Stadt Beckum
Weststrasse 46
59269 Beckum
Tel. 02521 – 290
E-mail: [email protected] 
Internet: www.stadtmarketing-beckum.de