Münsterland

Swipe

Rheine

Na Münster is Rheine, met bijna 74.000 inwoners (2015), de grootste stad van Münsterland. Gedurende eeuwen, de stad ontstond in 1327, was het een slapend stadje met in de omgeving wat boerenbedrijven en uiteraard enige industrie als gevolg van de opbrengst van het veen- en heidelandschap. Vanaf 1835 ontwaakte het, dankzij de textielindustrie. In dat jaar werd de eerste katoen- en garenspinnerij van Westfalen in gebruik genomen.

Hoewel de Tweede Wereldoorlog veel schade aanrichtte zijn er nog wel een paar gebouwen die het bekijken waard zijn. In de binnenstad is veel weer in de oorspronkelijke staat herbouwd. De Dionysiuskerk werd in de 15e en 16e eeuw gebouwd en je vindt hem aan de Markt in de oude binnenstad. De hoogste kerktoren van Westfalen maakt deel uit van de Antonius Basilika, neo-Romaans gebouwd en maar liefst 102,5 meter hoog. Als je een indruk wilt hebben hoe het vroeger toeging in de spinnerijen en hoe de mensen er leefden, kijk dan in de Basilikastrasse, de Heidhövel- en Rudolfstrasse.

Het apothekersmuseum geeft inzicht in de ontwikkelingen van de apotheek gedurende meer dan 350 jaar. De dierentuim met kinderboerderij (waar je onder andere vrij rondt kunt lopen tussen lama’s) is goed voor een dag ontspanning voor jong en oud. De rommelmarkt die in maart wordt georganiseerd kent een traditie van meer dan 5 eeuwen. In oktober vindt er kermis plaats, de grootste in Münsterland. Beide evenementen trekken bezoekers van ver uit de omtrek. Gedurende de zomermaanden wordt er een toneel gebouwd op de rivier waar vanaf tal van voorstellingen worden gegeven.

Informatie
Verkehrsverein Rheine
Bahnhofstr. 14
48431 Rheine
Tel. 05971 - 800 650
Email: [email protected]
www.rheine.de

Stroomgebied van de Ems