Münsterland

Swipe

Ahaus

Ooit was Ahaus en omgeving het jachtgebied van de vorstbisschoppen van Münster. Het heeft stadsrechten sinds 1391. Zowel in 1863 als in 1945 heeft het stadje met z’n kleine 40.000 inwoners door brand en bombardementen het zwaar te verduren gehad.

De barokke waterburcht werd in 1695 voltooid, het is het kenmerk van de stad. In het kasteel was gedurende lange tijd een tabaksfabriek gevestigd. Tegenwoordig is het een technische academie. J.C. Schlaun drukte er een stempel op, de tuin is heel mooi en vrij toegankelijk. Wil je het slot zelf bekijken, dan moet je een afspraak maken. Het toeristenbureau kan je er alles over vertellen. Je kunt wel altijd terecht in het museum dat is gevestigd in de torens direct over de ophaalbrug.

Een bezoek aan Virtual Aero zal voor velen een belevenis van de eerste orde zijn. Het is een amusementscentrum, gevestigd in een van de gebouwen van Tobit. Vanuit een cockpit kun je de wereld verkennen en met gebruikmaking van zeer moderne simulatoren kun je capriolen uithalen die je niet voor mogelijk houdt (Tobit Software AG, Parallelstrasse 41).

In de directe omgeving zijn nog tal van andere attracties. Te denken valt aan een dag in het recreatiecentrum Dorf Münsterland in Legden, een bezoek aan de klompenmakerij in Wessum of een rondje golf op de 18-holes golfbaan vanuit golfhotel Hampshire in Altstätte.

Als je de kinderen wilt plezieren dan breng je een bezoek aan de Haarmühle, een uitspanning die is gelegen tegen de Nederlandse grens, bereikbaar via de wijk Altstätte. Je vindt bij deze oorspronkelijke boerenhoeve uit 1824, een nog steeds bedrijfsklare watermolen uit 1619, je kunt er prachtig wandelen en fietsen in het natuurgebied Witte Veen, er is een speeltuin, je kunt er roeiboten huren en tochten maken in een huifkar. Ouders vermaken zich over het algemeen uitstekend op de grote terrassen of bij de open haard, het eten en drinken zijn van voortreffelijke kwaliteit.

Informatie
Ahaus Marketing & Touristik GmbH
Oldenkottplatz 2
48683 Ahaus
Tel. 02561 – 444 444
E-mail: [email protected]  Internet: www.ahaus.de

Westmünsterland