New York

Swipe

New York

“Het maakt niet uit waar je bent in New York. Je voelt de vibraties van grootse tijden en daden, wonderlijke mensen, gebeurtenissen en ondernemingsdrang” E.B. White (Amerikaanse schrijver 1899-1985)

New York is dé stad van de Amerikaanse droom. Volgens de ware New Yorker kunt u alles bereiken wat u maar wilt, als u maar doorzet. Deze metropool bruist van energie en u kunt er dagen verblijven, zonder u ook maar één moment te hoeven vervelen. Een bezoek aan New York is een ervaring die u nooit zal vergeten.

New York algemeen

New York bestaat uit een aantal wijken: Manhattan, de Bronx, Brooklyn , Queens en Staten Island. Vandaag de dag wordt deze grote en geweldige stad bevolkt door een mix van verschillende nationaliteiten en culturen. En dat ziet u terug in het straatbeeld en in de verschillende stadsdelen. Elke buurt heeft haar eigen bezienswaardigheden en uitstraling en is een bezoek waard.

Er zijn oneindig veel dingen te zien en doen in The Big Apple en u kunt er steeds weer iets nieuws meemaken. Bezoek bijvoorbeeld Times Square in Manhattan, ga winkelen op Fifth Avenue en bekijk het Vrijheidsbeeld op Ellis Island. Dit is slechts een hele kleine greep uit populaire attracties in New York. Tip: koop een New York Pass, hiermee krijgt u korting op meer dan 80 bezienswaardigheden.

Weer in New York

Het weer in New York is heel verschillend. De winters zijn behoorlijk koud met sneeuw, wat met name rond de kerst een heerlijke sfeer geeft. De temperatuur in de zomer kan oplopen tot wel 33°C en maakt het bezoeken van bezienswaardigheden misschien wat minder aantrekkelijk. Al zijn de vele musea en shows natuurlijk goed te doen. Veel mensen maken het liefst een New York citytrip in de lente en de herfst. Het klimaat is dan mild en er is meestal een prachtig heldere hemel. Maar natuurlijk is het net waar u zelf van houdt.

Winkelen in New York

U kunt overal winkelen in New York en met name Macy’s, Bloomingdale’s, Sachs, Tiffany’s en Bergdorf Goodman worden drukbezocht. Dit zijn de winkels waar de prijzen (soms veel) hoger liggen dan gemiddeld, maar alleen al de prachtig ingerichte etalages zijn al het bekijken waard. Iedere wijk van de stad heeft ook winkels met meer gangbare prijzen, U hoeft daar nooit echt lang naar te zoeken.

Musea en theaters in New York

Ook kunst- en cultuurliefhebbers kunnen in New York hun hart ophalen. De talrijke musea en theaters bieden ieder wat wils. Ga bijvoorbeeld naar het populaire Metropolitan Museum of Art, zo groot en indrukwekkend dat één dag meestal niet genoeg blijkt. Bezoek het Guggenheim met haar variërende tentoonstellingen, bekijk pop art in het Whitney of bewonder oude en nieuwe kunst in het Frick Collection.

Wanneer u in New York bent, mag u eigenlijk een show in de wereldberoemde Broadway Street niet overslaan. Deze straat bezit 40 verschillende theaters, die ieder het hele jaar door meerdere shows vertonen. Ook is een bezoek aan de Metropolitan Opera meer dan de moeite waard, al was het alleen al omdat er in het gebouw prachtige kunstwerken hangen. En voor een avond vol sierlijke beweging boekt u een ticket bij het New York City Ballet.

Restaurants en uitgaan in New York

Waar u ook bent in New York, er is altijd wel een restaurant, bar of lunchroom te vinden die past bij elke smaak en portemonnee. Voor een heerlijke pizza gaat u bijvoorbeeld naar Grimaldi’s, van waaruit u gelijk een prachtig uitzicht heeft over een bijzonder pittoresk deel van Brooklyn. Natuurlijk is er ook het alomtegenwoordige Starbucks, waar u kunt kiezen uit een enorm aanbod aan koffie en lekkernijen. Wanneer u een avondje uit wilt kunt u naar één van de vele stand-up comedy clubs, zoals Gotham Comedy en in de wijk Soho kunt u bijvoorbeeld geweldig dansen in Greenhouse.

10 prachtige bestemmingen in New York