New York

Swipe

Architectuur

Als het in New York City om architectuur gaat, kunt u werkelijk van alles verwachten. Karakteristieke Victoriaanse gebouwen staan midden tussen stalen constructies van tientallen verdiepingen hoog. U vindt er Aziatische gebedshuizen vlak bij Gotische kerken en de befaamde wolkenkrabbers naast kunstzinnige Art Deco gebouwen.

De stad wordt deels omringd door water, waardoor havens, bruggen, stranden en promenades het straatbeeld mede bepalen. De talloze metrostations met haar vele trappen dragen ook bij aan de levendige uitstraling van deze wereldstad.

In tegenstelling tot de volgebouwde gedeeltes is er daarnaast zeker ruimte voor groen. Er zijn prachtige parken en lanen vol bomen. Ook door de pleinen, die tussen de gebouwen liggen, krijgt u toch een ruimtelijk gevoel.

New York City is een mengelmoes van zoveel historische momenten en culturen dat er niet van een eenduidige architectuur kan worden gesproken. U merkt dit het best door er op uw gemak rond te lopen en goed te kijken.

Er zijn een aantal musea waar u een glimp kunt opvangen van de architectuur die New York u biedt. Bij het Museum of Modern Art (MoMa) krijgt u in een relatief korte tijd inzicht in de hedendaagse architectuur en in het Skyscraper Museum kunt u meer zien over de hoe de architectuur zich van verleden tot heden heeft ontwikkeld.

10 prachtige bestemmingen in New York