New York

Swipe

Sport

Voor New Yorkers betekent sport heel veel en enkele van de beste professionele sport clubs bevinden zich dan ook daar. In New York wordt sport heel serieus genomen en het is fantastisch om een sportwedstrijd bij te wonen, of het nu gaat om baseball, basketball, football of tennis.

Wanneer een club kampioen wordt kan het zich verheugen op een uitbundige viering, met een huldiging en parade door de stad.

Wedstrijden met New York en Boston of New York en Philadelphia zijn vaak bijzonder spannend. Van oudsher zijn deze clubs namelijk bittere rivalen. Men is er vaak al dagen mee bezig voor de wedstrijd begint.

Stadiums

Er zijn een aantal historische stadiums in New York die het bezoeken waard zijn, zoals het originele Yankee Stadium, Ebbets Field en de Polo Grounds. Inmiddels zijn er veel nieuwe stadiums gebouwd, die groter en veiliger zijn voor de enorme aantallen bezoekers. Enkele van de meest bezochte zijn: het Yankee Stadium met 52.325 plaatsen, Madison Square Garden met 18.200 plaatsen en Citi Field met 41.922 plaatsen.

Meest populaire sporten

De meest populaire sport is Baseball en er zijn twee clubs, de New York Yankees en de New York Mets. Daarna wordt Football het meest gevolgd (niet te verwarren met ons Europese voetbal, dat wordt namelijk ‘soccer’ genoemd), de New York Giants en de New York Jets zijn de twee teams die aan kop staan. Basketball is ook erg geliefd en verder worden ijshockey en voetbal ook steeds meer bekeken.

Belangrijke sportevenementen

In Queens wordt jaarlijks één van de vier Grand Slam wedstrijden gehouden, het tennis evenement U.S. Open. Ook is er elk jaar de New York City Marathon, een enorm spektakel waarbij renners over de hele wereld proberen te finishen.

10 prachtige bestemmingen in New York