New York

Swipe

Woningbouw

In woningen ziet u ook weer de veelbewogen geschiedenis van New York. Ook hier geldt dat bijna geen enkele woning hetzelfde is. Een woning kan bestaan uit een appartement of penthouse in een wolkenkrabber, maar ook uit een heel Victoriaans huis. Er zijn natuurlijk ook de welbekende getto’s, waar mensen op elkaar gepakt leven, in uit beton opgetrokken panden of kleine woonhuizen.

Elke wijk en buurt in New York heeft zijn eigen stijl en zelfs binnen die stijl kunnen de verschillen erg groot zijn. Ook de aankleding van een woning kan enorm verschillen. Zo zijn in Chinatown veel huizen aangekleed met veelkleurige doeken, met daarop geschilderde karakters. In Astoria in Queens (de van oudsher Griekse buurt) vindt het leven vaak op straat plaats en zijn er veel terrasjes voor de deur. In Brooklyn zijn veel statige herenhuizen te zien, al dan niet met een opstap naar de voordeur.

De diversiteit van de districten in New York maakt het interessant om alle wijken van New York te bezoeken. Iedere buurt biedt een heel eigen uitstraling en is de moeite waard.

10 prachtige bestemmingen in New York