Oost-Canada

Swipe

Versus Amerikanen

De Canadees is geen Amerikaan. Soms lijkt het of Canadezen zich wat minderwaardig voelen ten opzichte van hun zuiderbuur, maar dat wordt snel weer rechtgezet met de mededeling dat hij beslist geen inwoner van de VS is. De meesten willen ook geen Amerikaan zijn of worden, hoewel velen wel de grens oversteken omdat daar meer geld verdiend kan worden en producten meestal goedkoper zijn. En er zijn nogal wat huwelijken waarin de ene partner Canadees is en de ander Amerikaan.

Opvallende verschillen tussen Canada en de VS zijn vooral dat Canadezen veel meer zaken in handen hebben gegeven van hun overheid. De gemiddelde Canadees heeft ook niet zo’n 'vechtlust' als zijn gemiddelde zuiderbuur. Chauvinisme is er wel, maar minder fanatiek dan ten zuiden van de grens.

Op zeer veel gebieden werken Canadezen en Amerikanen echter samen. Veel Amerikaanse producten en diensten kom je ook in Canada tegen. Ze zijn elkaars grootste handelspartners. En in diverse takken van sport worden gezamenlijke competities gehouden, onder meer in ijshockey, basketbal en honkbal. De invloed van de VS op het leven in Canada is toch wel behoorlijk groot.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada