Oost-Canada

Swipe

Tim Hortons

Een bekende fastfoodketen van Canadese oorsprong is Tim Hortons. Heel veel mensen gaan op weg naar hun werk of gewoon voor onderweg hier even langs om een beker koffie met een donut te halen. Dat kan binnen aan een counter of buiten via een 'drive-through' waar je in je auto kunt blijven zitten. Gegarandeerd wordt dat de koffie nooit ouder is dan twintig minuten. Je vindt ze overal in Canada; er zijn meer dan 3650 vestigingen en die zijn bijna allemaal 24 uur per dag, zeven dagen in de week open, behalve op eerste kerstdag.

De Canadese ijshockeyer Tim Horton begon in 1964 in Hamilton in het zuiden van de provincie Ontario met z'n eerste coffeeshop. Een jaar later maakte hij er een franchiseketen van en werd Ron Joyce zijn partner. In 1974 kwam Horton bij een auto-ongeluk om het leven. Joyce ging alleen verder en maakte er het tegenwoordige miljardenbedrijf van.

Bij de koffie wordt vaak een donut gegeten. Er zijn ook belegde broodjes, muffins, taartjes, salades, soepen, yoghurts en andere non-alcoholische dranken verkrijgbaar. De eerste donut-soorten waren dutchies en apple fritters. Ook nu nog behoren die tot de populairste, samen met donuts die met chocolade zijn belegd. Een 'dutchie' is niets minder dan een krentenoliebol. Een 'apple fritter' is een soort appelbeignet. De meeste Tim Hortons-zaken hebben een eigen bakkerij. Je kunt je spullen binnen aan een tafeltje opeten of meenemen.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada