Oost-Canada

Swipe

Gezondheidszorg

Canada heeft een goede gezondheidszorg die per provincie is georganiseerd. Artsen en ziekenhuizen zijn van hoge kwaliteit, vergelijkbaar met die in West-Europa. Alleen in afgelegen gebieden, zoals het hoge noorden van de provincie Québec, van de provincie Ontario en van Labrador (deel van de provincie Newfoundland and Labrador), is het moeilijk medische hulp in de buurt te vinden. Daar zijn wel vaak verpleegkundigen die je verder kunnen helpen. De gemiddelde Canadees gaat met veel medische klachten meteen naar de eerste hulp van het plaatselijke ziekenhuis, ook met een griepaanval. Het wil er daarom nog wel eens druk zijn.

Gezien de hoge kosten van medische zorg is het wel zaak een goede reisverzekering af te sluiten inclusief medische verzorging. Informeer bij je eigen ziektekostenverzekering of ziekenfonds in hoeverre deze voldoende hulp en medische zorg in Canada dekt.

De controle op voedingsmiddelen en water is intensief. Ongezonde situaties komen dan ook weinig voor. Openbare toiletten en wasgelegenheden worden over het algemeen goed schoongehouden, al gaan ze daarmee in de provincie Québec wat gemakkelijker om dan in de rest van het land. Straten worden na festiviteiten meteen schoongemaakt, soms zelfs nog dezelfde nacht. Huisvuil wordt wekelijks opgehaald. Afvoer via riolering is goed geregeld, al gaat het vuile water hier en daar helaas nog wel eens ongereinigd de rivieren en meren in.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada