Oost-Canada

Swipe

Unesco World Heritage Sites

Canada heeft momenteel zestien World Heritage-locaties. Dat zijn plaatsen en gebieden die door Unesco, de culturele organisatie van de Verenigde Naties, zijn aangewezen als werelderfgoed en daarom bijzondere bescherming verdienen.

Acht daarvan zijn in de provincie Québec, in de Atlantische provincies en in de provincie Ontario. De eerste Unesco-plaats in Canada was de archeologische vindplaats van het Vikingdorp bij L’Anse aux Meadows in het noorden van het Island of Newfoundland (deel van de provincie Newfoundland and Labrador). Daarna volgden het ommuurde historische centrum van Ville de Québec (provincie Québec), het Gros Morne National Park op het Island of Newfoundland, het historische centrum van Lunenburg in de provincie Nova Scotia, het Parc de Miguasha in de provincie Québec, de Joggins Fossil Cliff aan de Bay of Fundy in de provincie Nova Scotia en de Acadische moeraslanden en dijken bij Grand Pré eveneens in Nova Scotia. In 2007 kreeg Ontario z'n eerste World Heritage Site: het Rideau Canal inclusief de vestingwerken in Kingston en Fort Henry bij Kingston. Kingston ligt bij de monding van het Rideau Canal. Zie over deze beschermde cultuur- en natuur-monumenten ook de pagina's met bezienswaardigheden in Oost-Canada en met bezienswaardigheden in Ontario.

Andere locaties met Unesco World Heritage Sites in Canada zijn Head-Smashed-In Buffalo Jump (Alberta), SGang Gwaay (British Columbia), Canadian Rocky Mountain Parks (Alberta en British Columbia), Dinosaur Provincial Park (Alberta), Kluane/Wrangell-St. Elias/Glacier Bay/Tatshenshini-Alsek Parks (Alaska VS, Yukon, British Columbia), Nahanni National Park (Northwest Territories), Waterton Glacier International Peace Park (Alberta, Montana VS) en Wood Buffalo National Park (Northwest Terrtitories, Alberta). De Canadese regering heeft aanvragen ingediend voor aanwijzing van nog acht andere locaties, verspreid over het hele land.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada