Oost-Canada

Swipe

Wandelen

Door de gigantische omvang is Canada niet echt een wandelland. Toch zijn er zeer veel mogelijkheden om rustig kuierend te lopen of inspannend en avontuurlijk op trektocht te gaan. In de beschermde natuurgebieden zijn talloze wandeltrajecten uitgezet en vaak zijn er onderweg campings.

 

De Great Trail

Canada zou Canada niet zijn als niet ook op wandelgebied een wereldrecord was gevestigd: de langste recreatieve wandelroute van de wereld, de Great Trail (eerder de Trans-Canada Trail genoemd). Deze is in 2017 officieel geopend, als onderdeel van de viering van het 150-jarig bestaan van het onafhankelijke Canada. Van oceaan naar oceaan naar oceaan zijn bestaande en nieuwe routes aan elkaar geplakt en ontstond één traject van meer dan 24.000 kilometer. Er is ruim 25 jaar gewerkt aan de verwezenlijking ervan.

De route loopt van de Atlantische Oceaan in het oosten via de Grote Meren in het zuiden en de Beaufortzee in de Noordelijke IJszee  (Arctic Ocean in het Engels) naar de Grote Oceaan (Pacific) in het westen. Ze komt door alle provincies en territoria. Het beginpunt is in St. John’s in het oosten van het Island of Newfoundland (deel van de provincie Newfoundland and Labrador) en er zijn twee eindpunten: Tuktoyaktuk in Northwest Territories aan de Noordelijke IJszee (dat is binnen de noordpoolcirkel), en Victoria en Nanaimo in British Columbia in het westen. De splitsing waar je moet kiezen tussen Tuktoyaktuk en Victoria/Nanaimo is bij Calgary in Alberta. Vaak zijn niet meer gebruikte spoorwegtrajecten gebruikt. Bij de provinciegrenzen en bij populaire locaties onderweg zijn trailpaviljoens neergezet waar informatie is te vinden over het gebied en over de mensen en bedrijven die gedeelten van de route hebben gesponsord. De Great Trail komt langs de mooiste delen en alle bekende attracties van Canada. Talloze vrijwilligersgroepen onderhouden de routes en bewegwijzering.

 

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada