Oost-Canada

Swipe

Curve Lake

In het hart van de Kawartha-regio in het zuidoosten van Cottage Country in de Canadese provincie Ontario ligt op een langwerpig schiereiland tussen de meren Buckhorn Lake en Chemong Lake het reservaat van de Curve Lake First Nation. Dat bestaat uit zo’n vierhonderd hectare grondgebied waar circa 850 Ojibway-mensen wonen. Zelf noemen ze zich Anishnaabeg, het oorspronkelijke volk. Het ligt midden in vakantiegebied. Overal aan de oevers van de twee meren staan cottages en liggen campings.

Whetung Ojibwa Centre

Interessant in Curve Lake is het Whetung Ojibwa Centre. Dit is een complex midden in het dorp, gevestigd in een grote blokhut met aanbouwen aan 875 Missisauga Street (het verlengde van County Road 22/Curve Lake Road), bewaakt door twee reusachtige totempalen. Het biedt een overweldigende keuze aan souvenirs, gebruiksvoorwerpen en vooral kunst, allemaal vervaardigd door inheemse mensen. Een deel wordt hier in het Curve Lake-reservaat zelf gemaakt. Alles gaat over inheemse thema’s, veel spirituele onderwerpen en heel veel natuur. Er zijn spullen voor zowel de serieuze kunstverzamelaar als voor de souvenirs zoekende toerist. Ook is er een museumpje over de Whetung-familie en het Curve Lake-reservaat. In de zomermaanden is in een apart pand een Summer Tea Room: een restaurant waar ze onder andere inheemse gerechten serveren, zoals saucegun (een gefrituurd broodje), chick-nee-as-gun (maïs-soep) en buffalo burger (hamburger van bizonvlees).

Bouwsteen

Op weg naar Canada

De Rocky Mountains strekt zich uit van hoog in Canada naar ergens in het midden van de Verenigde Staten. Deze reusachtige bergketen...

v.a. 245.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada