Oost-Canada

Swipe

Keene

Herinneringen aan de tijd van kolonisten en pioniers zijn in de Canadese provincie Ontario overal te vinden. In het dorpje Keene ten noorden van het meer Rice Lake aan de oostkant van Cottage Country is een openluchtmuseum dat hier helemaal aan is gewijd. Ook zijn bij dit plaatsje inheemse grafheuvels die duizenden jaren oud zijn.

Lang Pioneer Village

Bouwwerken van pioniers en kolonisten zijn bij elkaar gebracht in het openluchtmuseum Lang Pioneer Village. Er staan zo’n 25 gerestaureerde panden uit de negentiende eeuw en er omheen zijn tuinen en boerenerven aangelegd. Gekostumeerde lieden zijn aanwezig voor demonstraties en het geven van uitleg. Door het jaar heen worden enkele bijzondere activiteiten gehouden, zoals het naspelen van een gebeurtenis uit de War of 1812 half juli en oogstfeesten aan het eind van de zomer. Lang Pioneer Village is open van half mei tot half september en is te vinden aan 104 Lang Road.

Serpent Mounds

Bij Keene is ook het Serpent Mounds Park. Dat is een natuur- en recreatiegebied aan het meer Rice Lake. Het is echter vooral een heilige plaats voor de Mississauga-mensen van de Hiawatha First Nation en andere inheemse volkeren. Hier zijn negen grafheuvels van meer dan tweeduizend jaar oud. De grootste daarvan heeft een zigzag-vorm die, als je het vanuit de lucht zou kunnen bekijken, wat op een slang lijkt. Vandaar de naam Serpent Mounds. Er loopt een wandelroute over de heuvels en tussen eeuwenoude eiken, naaldbomen en gras. Aan het begin daarvan staat een houten gebouw met onder meer een informatiecentrum met uitgebreide uitleg over de grafheuvels en het archeologisch onderzoek ter plaatse. Ook kun je er meer te weten komen over de wilde-rijstvelden die hier vroeger in de omgeving waren en waaraan Rice Lake zijn naam te danken heeft. Het park is open van begin mei tot half oktober en ligt aan Rural Route 2. Het is grondgebied van de Hiawatha First Nation en die beheert ook een camping die op het terrein is.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada