Oost-Canada

Swipe

Kirkfield

Volgens de Canadese overheidsorganisatie Parks Canada is 's werelds hoogste punt waar boten vanaf zeeniveau al varend kunnen komen, Balsam Lake. Het bevindt zich op ruim 256 meter hoogte net ten noorden van het dorp Kirkfield, ten oosten van Lake Simcoe aan de zuidkant van Cottage Country in de Canadese provincie Ontario.

 

Kirkfield Lift Lock

Kirkfield ligt aan de Trent-Severn Waterway, een waterweg van Georgian Bay in het westen dwars door de provincie Ontario naar Lake Ontario in het oosten. Om dat hoogste punt te overbruggen is hier een liftsluis gebouwd, de Kirkfield Lift Lock (sluis 36). Deze botenlift brengt schepen in één keer 14,9 meter omhoog of omlaag. Ze varen een bak in die met hydraulische waterkracht omhoog of omlaag gaat. Er zijn grote stalen constructies voor rond de rivier gebouwd. Zie meer over deze Trent-Severn Waterway op de Peterborough-pagina.

 

Balsam Lake

Het meer Balsam Lake ligt in een provinciaal park met dezelfde naam. Recreatie staat hier voorop, zowel 's zomers als in de winter. In het voorjaar zijn er veel kleurrijke wilde bloemen en in de herfst kleuren de boombladeren rood en goud. De Trent-Severn Waterway loopt er doorheen. Er zijn enkele wandelroutes, een uitkijktoren en een strand. Het park ligt ten oosten van Kirkfield en is bereikbaar vanaf County Road 48.

 

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada