Oost-Canada

Swipe

Onaping

Aan de noordwest-rand van het Sudbury Basin bij de zuidrand van het nabije noorden van de Canadese provincie Ontario ligt het dorpje Onaping. Het Sudbury Basin is een grote deuk in het landschap waar vele miljoenen jaren geleden een grote meteoor neerstortte. Zie ook de aparte Sudbury Basin-pagina.

Onaping Falls

Aan Highway 144 (dat is de weg tussen Timmins en Sudbury) ten zuidoosten van het dorpje zijn de Onaping Falls. Deze waterval zit in de Onaping River die hier 45 meter naar beneden stort, de meteorietkrater in. Deze plek is in trek bij kunstschilders. Onder andere Alexander Jackson van de Group of Seven heeft deze waterval geschilderd. Zie over het Canadese kunstenaarscollectief de Group of Seven ook de pagina over beeldende kunst onder Algemene Informatie. Rond deze waterval is een park met onder meer een uitkijkplatform dat zijn naam draagt, de A.Y. Jackson Lookout.

Bouwsteen

Op weg naar Canada

De Rocky Mountains strekt zich uit van hoog in Canada naar ergens in het midden van de Verenigde Staten. Deze reusachtige bergketen...

v.a. 245.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada