Oost-Canada

Swipe

Hill Island

De Canadese en Amerikaanse oevers van de St. Lawrence River worden bij Ivy Lea met elkaar verbonden door middel van de Thousand Islands Bridge. Je kunt deze bereiken vanaf zowel de autosnelweg Highway 401 en de voormalige Highway 2 als vanaf de Thousand Islands Parkway. Borden geven de richting aan naar Interstate 81; dat is de weg in de VS.

Deze brug hangt over een stuk van het Thousand Islands-gebied en bestaat uit drie delen: eerst vanaf Ivy Lea naar Hill Island, vandaar een internationale brug naar het Amerikaanse Wellesley Island en ten slotte daar vandaan naar de wal bij Collins Landing in de VS. Je moet tol betalen om over het Canadese deel naar Hill Island te rijden. Terug is gratis.

Observation Tower

Op het Canadese Hill Island staat, op ongeveer één kilometer van de grens, de Thousand Islands Observation Tower. Dat is een uitkijktoren van 130 meter hoog met drie observatiedekken. Een grote belastingvrije souvenirwinkel geeft er toegang toe. Een snelle lift brengt je in veertig seconden naar het eerste platform. Met trappen kun je verder omhoog, tot aan het Skydeck. Vanaf dat hoogste platform (is open en meestal erg winderig) kun je bij helder weer zo’n 65 kilometer ver kijken. Rond het torencomplex zijn natuurgebieden. De Thousand Islands Observation Tower is open van half april tot eind oktober.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada