Oost-Canada

Swipe

Bronte

In het dorp Bronte tussen Burlington en Oakville in de zuidwesthoek van Lake Ontario zijn enkele negentiende-eeuwse huizen waarin nu musea zijn gevestigd.

Sovereign House

Het meest interessant is het Sovereign House met het Mazo de la Roche Heritage Centre. Dat staat aan 7 West River Street. Hier kun je historisch ingerichte kamers zien uit de tijd dat Bronte een drukke haven had en floreerde door scheepsbouw, tweede helft negentiende eeuw. Maar ook zijn er exposities over de schrijfster Mazo de la Roche, die hier enkele jaren heeft gewoond. Zij was de auteur van de Jalna-boekenserie. Sovereign House is open van half mei tot eind oktober, op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddagen.

Bronte Creek Park

In het Bronte Creek Provincial Park staat de historische boerenhofstede Spruce Lane Farmhouse uit de jaren 1890. De Breckon-familie had hier boomgaarden met appels. Hierover en over historische onderwerpen aangaande het park en de regio zijn enkele exposities te bekijken. Ieder jaar in maart wordt hier een maple syrup-festival gehouden. Bronte Creek Provincial Park is na jaren van kaalslag en akkerbouw teruggebracht naar een bosgebied met elf kilometer wandelroutes, een camping en enkele recreatieve activiteiten. Ingangen zijn aan 3201 Lower Middle Road en 1219 Burloak Drive. Het park is alleen met de kerst gesloten.


10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada