Oost-Canada

Swipe

Mississauga

Naadloos sluit de stad Mississauga aan op de westzijde van Toronto. Het is dat er borden staan, anders zou je niet eens weten dat je van de ene in de andere gemeente overgaat. Met meer dan zeshonderdduizend inwoners is het een grote stad. Ze heeft een historische kern waar enkele aardige oude panden te bekijken zijn, zoals Benares Historic House aan 1507 Clarkson Road North en Bradley Museum aan 1620 Orr Road, niet ver van het Benares-huis.

Pearson Airport

Oorzaak van de omvang van Mississauga is onder andere dat Canada’s drukste vliegveld Lester B. Pearson International Airport binnen haar grenzen ligt. Ook al wordt het Toronto genoemd, je vliegt dus eigenlijk naar Mississauga. Ongeveer een derde van alle luchtverkeer in Canada gaat via dit vliegveld. Het is in omvang het vierde van Noord-Amerika en het 25ste van de wereld. De luchthaven is genoemd naar een van Canada’s minister-presidenten, Lester B. Pearson, hoogste politicus van 1963 tot 1968. Rondom het vliegveld zijn veel industrieën en hotels.

Chinese Centre

Bezienswaardig van een heel andere soort is het Mississauga Chinese Centre. Dit is een winkelcentrum maar ook een toeristische attractie in het hart van de stad, aan 888 Dundas Street East. Er zijn replica’s geplaatst van bekende Chinese bouw- en kunstwerken. Sommige daarvan zijn de enige die buiten Azië te zien zijn. Je komt het complex binnen via een grote Chinese poort. Daar achter zie je Boeddha-beelden voor de Muur van de Negen Draken, een monument ter ere van de keizer en een rode voetbrug die naar een pagode leidt. Er zijn Chinese paviljoens en torentjes in een Chinese tuin. Daar omheen zijn meer dan zeventig winkels en restaurants en die lijken wel altijd open. Het centrum staat midden in een deel van Mississauga waar veel Chinese bedrijven gevestigd zijn.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada