Oost-Canada

Swipe

Oakville

In Oakville, aan de zuidwestoever van Lake Ontario, is een aantal oude huizen tot musea omgebouwd.

Oakville Museum

Vier daarvan vormen samen het Oakville Museum. Dat betreffen het Erchless-woonhuis, het Custom House, het koetshuis en het voormalige postkantoor. Erchless Estate is half negentiende eeuw gebouwd door William Chisholm, een van de stichters van de stad. Hij had zich ingezet voor een haven op de locatie van het tegenwoordige Oakville en werd later belast met douane-werkzaamheden in verband met de groeiende aanvoer van buitenlandse producten. Het museum is gevestigd aan 8 Navy Street en is van dinsdag tot en met zondag 's middags open.

Golf Museum

In Oakville is bovendien het Canadian Golf Hall of Fame and Museum. Hier zijn exposities over de ontwikkeling van de golfsport vanaf de vijftiende eeuw tot nu, inclusief foto’s en memorabilia van bekende golfspelers en displays over relaties van de golfsport met Canada’s geschiedenis. Het is te vinden op het terrein van de Glen Abbey Golf Club aan 1333 Dorval Drive en is van begin april tot eind oktober alle dagen open, daarbuiten niet op zaterdag.

Nederland > Limburg > Afferden-Standplaats

Camping Klein Canada

Deze familiecamping ligt aan de rand van Nationaal Park De Maasduinen. Er zijn diverse velden en een apart deel is voorzien van...

v.a. 121.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada