Oost-Canada

Swipe

Trenton

Aan het oostelijke eind van de Trent-Severn Waterway ligt aan de baai Bay of Quinte de plaats Trenton. Deze waterweg loopt van hier naar het westen, naar Port Severn aan de baai Georgian Bay. Op de Peterborough-pagina is daarover meer te lezen. De Bay of Quinte stroomt uit in het meer Lake Ontario. Trenton heeft echter meer te bieden.

Airforce Museum

Interessant in Trenton is het Royal Canadian Airforce Memorial Museum. Dat is te vinden op het westelijke deel van de luchtmachtbasis aan RCAF Road, vlak bij Highway 2 aan de oostkant van de stad. Het museum heeft een grote hoeveelheid voorwerpen, memorabilia en foto’s bijeengebracht over de activiteiten van de Canadese luchtmacht. Het wordt diens officiële nationale museum genoemd. Rond het gebouw is een Air Park waar oude militaire vliegtuigen staan opgesteld. Ook staan daar kleine monumenten ter herinnering aan RCAF-vliegtuigongelukken. Het museum is in de winter op maandag en dinsdag dicht. Er is een eigen ingang zodat je niet via de poort van de militaire basis hoeft.

Loyalist Parkway

Verder is Trenton het begin (of eind) van de Loyalist Parkway. Deze historische route verbindt een reeks locaties tussen Trenton en het naar het oosten gelegen Kingston, waar vluchtende Amerikaanse loyalisten zich sinds 1784 gevestigd hebben (zie daarover ook de pagina's bij geschiedenis onder Algemene Informatie). Er liggen veertig archeologisch interessante plaatsen aan en 125 opmerkelijke historische gebouwen. Vele zijn aangegeven met informatieve plaquettes. De route volgt Highway 33. Deze buigt af om via de eilanden ten zuiden van de Bay of Quinte naar het noordoosten te gaan. In Trenton is de westelijke toegang tot deze weg, aan Wooler Road. Hij is bijna honderd kilometer lang en er langs loopt een smal fietspad, van de Parkway gescheiden door een ononderbroken streep op het asfalt.

Bouwsteen

Op weg naar Canada

De Rocky Mountains strekt zich uit van hoog in Canada naar ergens in het midden van de Verenigde Staten. Deze reusachtige bergketen...

v.a. 245.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada