Oost-Canada

Swipe

Little Current

De grootste plaats op het Manitoulin Island is Little Current. Het ligt aan de noordkust, aan Highway 6 die aan de oostkant van het eiland van zuid naar noord (en andersom) loopt.

Swing Bridge

Vanuit Little Current gaat Highway 6 verder noordwaarts van het eiland af richting Espanola op het vasteland van Ontario. Ten noorden van dit plaatsje zit in die weg de Swing Bridge. Deze is hier in 1913 gebouwd als spoorbrug. Naar verluidt waren er twintig mannen nodig om deze met de hand opzij te draaien om schepen door te kunnen laten. Dat werkje kostte iedere keer twintig minuten. Een trein rijdt er nu niet meer; auto’s hebben de brug overgenomen, ook al is er maar één rijstrook.

Manitoulin Information Centre

Vlak bij de Swing Bridge is het Manitoulin Information Centre. Hier zijn displays over bewoning en historische vondsten op het eiland te bekijken. Ook zijn er informatiepanelen over bezienswaardigheden, toeristische routes en uitkijkplaatsen. Het staat aan Highway 6 en is open van half april tot half oktober.

Turner Little Current Museum

In Turner’s Building (een soort warenhuis) tegenover de jachthaven in het centrum van Little Current is naar eigen zeggen Canada’s oudste landkaartenkamer te vinden, de Chart Room. Actuele kaarten van eiland en omgeving zijn er te koop maar je kunt er ook oude land- en waterkaarten zien. Deze kaartenkamer is onderdeel van Turner Little Current Museum. Daar zijn onder meer uitgebreide collecties kunst- en handvaardigheidsproducten van inheemse handwerkslieden maar ook van artiesten in andere delen van de wereld, waaronder Inuit-speksteenbeeldjes en prenten van plekken in Little Current en omgeving. Het complex van Turner staat aan 17 Water Street.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada