Oost-Canada

Swipe

Meldrum Bay

Helemaal in het westen van het eiland Manitoulin Island ligt het vissersplaatsje Meldrum Bay. Vis wordt er nauwelijks meer gevangen; nu is het vooral gericht op een moderne jachthaven. Je bent hier letterlijk aan het eind van de weg.

Ned Shed Museum

Midden in dit dorp, aan de weg naar de jachthaven, staat het Ned Shed Museum. Dat gaat over de historie van de scheepvaart en de visvangst in deze regio. Het zit in een gebouwtje waarin vissers vroeger hun netten repareerden. Het is open van half juni tot half augustus (niet op maandagen).

Mississagi Lighthouse

Vanaf Meldrum Bay loopt een vijftien kilometer lange weg naar de Mississagi-vuurtoren op het uiterste westpuntje van het eiland. Het laatste stuk daarvan is onverhard en voert je langs kalksteengroeves en door bossen. Deze vuurtoren dateert uit 1873 en maakt deel uit van een Heritage Park. Hier vandaan heb je prachtig uitzicht op de Mississagi Strait die rond de westpunt van Manitoulin Island stroomt. Er staan enkele banken. In de vuurtoren zijn een restaurant en een klein museum met exposities over vuurtorens en de vuurtorenwachters van Mississagi. Op het terrein is ook een camping.

M'Nidoo-M'Nissing Park

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de toenmalige Koningin-Moeder van Groot-Brittannië en Canada (de moeder van koningin Elizabeth II) werd in 2000 ten zuiden van dit gehucht langs de zuidkust van Manitoulin Island het provinciale park Queen Elizabeth The Queen Mother M’Nidoo-M’Nissing ingesteld. Dat is een beschermd natuurreservaat van meer dan 6600 hectare met een uniek ecosysteem. Het wordt een van de beste voorbeelden van een alvar genoemd: een uitgestrekte, kale, kalkstenen rotsvlakte waarop hier en daar een oude boom, wat korstmos tegen rotsblokken, algen en wat wilde bloemen groeien. Gezien het belang van het gebied voor inheemse bevolkingsgroepen in het verleden is er de naam M’Nidoo-M’Nissing aan gekoppeld. Dat is een Ojibway-begrip en betekent zoveel als ‘eiland van de geest’. Er zijn geen faciliteiten bij.


10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada