Oost-Canada

Swipe

Zhibaahaasing

Bijna helemaal naar het westen aan de noordkust van het eiland Manitoulin Island ligt het inheemse reservaat Zhibaahaasing First Nation. Dat is een bezoekje waard vanwege enkele reusachtige inheemse symbolen.

Dreamcatcher Park

Naar eigen zeggen hebben ze hier de grootste vredespijp, de grootste dromenvanger en de grootste inheemse trom van de wereld. En groot moet je hier zien als letterlijk boven iedereen uittorenend. De pijp zou door het Anishinabe-volk gebruikt zijn om een gesloten vrede te bekrachtigen en voor communicatie met de schepper. Pijp en dromenvanger staan bij elkaar in het centrum van de woongemeenschap, in wat ze het Dreamcatcher Park noemen. De trom staat bij de ingang van het dorp.

Om bij de Zhibaahaasing First Nation te komen moet je vanaf de doorgaande weg over Manitoulin Island voorbij de baai Bayfield Sound rechtsaf (noord) eerst naar het Sheshegwaning-reservaat. Nadat je daar doorheen bent, kom je op een grintweg en die voert je naar het Zhibaahaasing-dorp.

Bouwsteen

Op weg naar Canada

De Rocky Mountains strekt zich uit van hoog in Canada naar ergens in het midden van de Verenigde Staten. Deze reusachtige bergketen...

v.a. 245.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada