Oost-Canada

Swipe

Long Point

De Inner Bay aan Lake Erie in het zuiden van de Canadese provincie Ontario wordt aan de zuidkant begrensd door de landengte Long Point. Aan het begin daarvan, ten zuiden van Port Rowan, ligt een dorpje dat ook Long Point heet.

Long Point Park

Die langgerekte strook land steekt ver Lake Erie in. Hier is het Long Point Provincial Park van gemaakt. Dat is een natuurgebied dat bestaat uit een veertig kilometer lange zandbank met aan de noordoostzijde veel moerassen en wetlands. Hierdoor is het een populaire rustplaats voor trekvogels voor ze Lake Erie, een van de vijf Grote Meren van Noord-Amerika, oversteken om warmere oorden in het zuiden op te zoeken. Er zijn hier 321 vogelsoorten gezien; daarvan nestelen er 131. In die natte gebieden zijn ook veel zeldzame planten, amfibieën en (ongevaarlijke) slangen. Bovendien kom monarch-vlinders hier in grote zwermen langs op hun tocht van en naar hun overwinteringsplaatsen in Mexico. De eerste helft van juni kunnen hier zeven soorten schildpadden worden gezien die van de moerasgebieden naar de duinen trekken om eieren te leggen. Bij de parkingang, aan Old Cut Boulevard, is een bezoekerscentrum met informatie hierover. Daarin is ook het Long Point Bird Observatory gehuisvest, een van de oudste particuliere vogelobservatiecentra van Noord-Amerika. Het hele jaar door worden hier vogels gevangen, geringd, beschreven en weer losgelaten.

Nederland > Limburg > Afferden-Standplaats

Camping Klein Canada

Deze familiecamping ligt aan de rand van Nationaal Park De Maasduinen. Er zijn diverse velden en een apart deel is voorzien van...

v.a. 121.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada