Oost-Canada

Swipe

Port Burwell

Ongeveer halverwege de Canadese kust van Lake Erie in de provincie Ontario, vanaf de landengte Long Point naar het westen, ligt het dorp Port Burwell.

Oudste houten vuurtoren

Hier staat aan de monding van de Otter Creek aan Plank Road/County Road 19 naar men zelf zegt de oudste houten vuurtoren van Canada. Deze is gebouwd in 1840 en is in 1952 buiten werking gesteld. Hij is bijna twintig meter hoog. Je kunt de 56 treden beklimmen voor een mooi uitzicht over het strand van Port Burwell en Lake Erie, een van de vijf Grote Meren van Noord-Amerika. De toren is alleen in de zomermaanden toegankelijk.

Marine Museum

Tegenover de houten vuurtoren is het Port Burwell Marine Museum. Daar zijn onder andere spiegels en lichten van vuurtorens en tal van scheepsmodellen te bekijken. Ook zijn er displays over het belang van de haven van Port Burwell en de bouw van zeilboten in de tweede helft van de negentiende eeuw. Dagelijks open van eind mei tot begin september, tot 1 juli niet op maandagen.

Military Museum of Naval History

Ten noorden van de vuurtoren is het nieuwe Elgin Military Museum of Naval History in aanbouw. Hoogtepunt daarvan is de duikboot Ojibwa. Deze ligt op het droge en is al met een rondleiding te bekijken. De rest van het museum moet in 2014 gereedkomen. Deze onderzeeër heeft voor de Canadese marine dienstgedaan tijdens de Koude Oorlog in de tweede helft van de twintigste eeuw. In een museumgebouw bij het vaartuig komen exposities over de duikboot en de marine.

Port Burwell Provincial Park

Ten westen van de Otter Creek ligt het Port Burwell Provincial Park. Dit is een bosachtig gebied met stranden, duinen en enkele open stukken. Veel vogels (zowel zangvogels als roofvogels) komen hier uitrusten tijdens hun trek van en naar warmere overwinteringsoorden. Ook monarch-vlinders en libelles zijn er te dan te zien. Het park heeft echter vooral een recreatieve functie. Er is een camping.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada